ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum se depozitează corect carnea de porc. Riscurile la care te poți expune

Avatar

Publicat

pe

Carnea de porc este una dintre cele mai populare în rândul românilor. Preparatul este pe placul tuturor, mai ales acum, în perioada sărbătorilor. Tocmai de aceea, se recomandă mare atenție cu privire la modul de depozitare al cărnii de porc.

Cum te asiguri că depozitezi în mod corespunzător carnea de porc

Carnea de porc este vedeta sezonului de iarnă. Acum, mai mult ca niciodată, românii aleargă să pună pe masă preparate din carne. Și, la fel ca în alți ani, mult persoane exagerează cu cantitatea de carne pe care o cumpără.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la depozitarea cărnii de porc rămasă după Crăciun și nu numai. Cu toții avertizează cu privire la riscurile la care ne supunem dacă nu respectăm anumite reguli esențiale.

Carnea de porc poate deveni un adevărat pericol pentru organism dacă nu este depozitată corespunzător. Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, carnea se poate transforma dintre aliment gustos într-un mediu propice pentru dezvoltarea multor bacterii.

Carne de porc este mediul perfect pentru bacteriile care produc afecțiuni grave, unele dintre ele chiar letale. Tocmai de aceea, se recomandă o informare corespunzătoare pentru a ști cum să ne ferim de astfel de boli.

La ce riscuri te expui dacă nu urmezi câteva reguli generale

Medicul a subliniat că unele dintre cele mai importante aspecte sunt igiena și depozitarea corespunzătoare. Dacă carnea de porc nu este depozitată în spații special amenajate, există riscul de a se dezvolta unele bacterii.

Advertisement

De exemplu, în frigiderul de acasă, carnea nu trebuie asociată direct cu alte alimente. Aceasta trebuie pusă pe un raft separat, pentru a evita contaminarea cu bacterii și a celorlalte alimente prezente în frigider.

Carnea de porc, în sine, are anumite bacterii care se dezvoltă în funcție de mediul în care se află carnea. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, se recomandă atenție sporită, mai ales în acest sezon al sărbătorilor.

Medicii recomandă consumul de carne de porc preparată termic și, nicidecum în stare crudă. Chiar și în acest caz, tot există bacterii care se dezvoltă și care rezistă și la temperaturi mari.

De asemenea, trebuie avută foarte mare atenție și la sursa de unde se cumpără carnea. Deși mulți preferă să plătească mai puțin pe mâncarea de Crăciun, uneori prețul este mult mai mare pentru sănătate.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *