Reţetă: Paleuri
Cumpărăm paleuri de la cofetărie pentru că nu avem habar cât de gustoase sunt cele făcute în casă. Noi am descoperit o rețetă de paleuri…o minunăție!
Ingrediente:
Pentru aluat:
· 300 g margarină
· 450 g făină
· 250 g zahăr pudră
· 4 gălbenușuri
· 2 pliculețe zahăr vanilinat
· 1/2 plic praf de copt
Pentru umplutură:
· cremă de ciocolată, după gust
Pentru decor:
· 50 g ciocolată neagră
1. Margarina se amestecă cu zahărul pudră ‑și cel vanilinat ‑și, apoi, după ce se obține o cremă spumoasă, se
adaugă gălbenuș‑urile, pe rând.
2. Făina se amestecă cu praful de copt ‑și se adaugă în compoziție, care apoi se omogenizează. Aluatul se pune într-un poș‑ sau într-o pungă cu colțul tăiat.
3. Se eliberează mici cantități în tava de copt tapetată cu hârtie și se coc 10 minute. Se lasă apoi la răcit ș‑i se unesc două câte două cu crema de ciocolată.
4. Se tope‑ște ciocolata ‑și, cu dinții unei furculițe înmuiate în ciocolată, se trece pe deasupra fursecurilor aș‑ezate pe un grătar. Se așază fără a le suprapune pe platoul de servit.