back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
joi, decembrie 26, 2024

Cum să prepari cea mai delicioasă plăcintă de dovleac cu scorțișoară. Nu ai cum să dai greș cu această rețetă

Distribuiți

Cea mai delicioasă plăcintă de dovleac se prepară foarte ușor. Îți prezentăm cea mai bună rețetă cu care nu ai cum să dai greș dacă vrei să îți impresionezi oaspeții.

Cum să prepari cea mai delicioasă plăcintă de dovleac cu scorțișoară

Este bine cunoscut faptul că dovleacul are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Acesta poate fi preparat în numeroase moduri, însă în rețetele de deserturi îl întâlnim de cele mai multe ori.

Iar o plăcintă cu dovleac delicioasă poate să fie alegerea cea mai bună. Se prepară destul de repede, este sățioasă și de asemenea, gustul ei nu poate fi comparat cu nimic altceva. Asta în special după ce adăugăm scorțișoară.

Dacă te-am convins și vrei să încerci și tu să prepari cea mai delicioasă plăcintă de dovleac cu scorțișoară, atunci pregătește ingredientele, pentru că vei avea nevoie de următoarele:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece tăiat în cuburi
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • apă rece

Pentru umplutură:

  • 400 g dovleac copt și pasat
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță ghimbir măcinat
  • 1/4 linguriță cuișoare măcinate
  • 200 ml lapte
  • esență de vanilie
  • un praf de sare

Pregătirea aluatului este cea mai importantă și durează și cel mai mult. După ce ai finalizat acest pas, restul etapelor pentru rețeta de plăcintă de dovleac cu scorțișoară vor fi mult mai simple.

Pentru a prepara aluatul vei avea nevoie de un bol încăpător unde vei amesteca zahărul cu sarea. Se adaugă apoi untul rece, care trebuie tăiat în cubulețe, iar totul se amestecă bine.

Treptat se adaugă și apa rece, iar totul se amestecă până când se obține un aluat omogen. Aluatul trebuie înfășurat într-o folie alimentară și lăsat la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Cum se pregătește umplutura perfectă

În tot acest timp poți să pregătești umplutura. Nu trebuie decât să amesteci dovleacul pasat cu scorțișoară, zahăr, ouă, vanilie, sare, dar și restul condimentelor. La final se adaugă și laptele și se amestecă bine.

După ce au trecut cele 30 de minute poți să asamblezi deja această delicioasă plăcintă de dovleac. Preîncălzește înainte cuptorul la 180°C și pregătește-te. Vei întinde aluatul pe o suprafață de lucru, și îl vei așeza într-o formă de tartă.

Adaugă apoi compoziția de dovleac peste aluat și bagă plăcinta la cuptor. Aceasta va sta la copt timp de 45 de minute, până când aluatul devine auriu, iar umplutura va fi fermă.

După ce este gata, plăcinta de dovleac se lasă la răcit. De abia după ce ajunge la temperatura camerei poate fi tăiată și servită alături de frișcă sau niște praf de scorțișoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole