ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum să faci economii și să ai mereu bani la dispoziție. Așa vei scăpa de datorii

Avatar

Publicat

pe

Cum să faci economii și să ai mereu bani la dispoziție. Sunt mai multe trucuri la care poți să apelezi pentru a scăpa de datorii.

Cum să faci economii și să ai mereu bani la dispoziție

Poți face o mulțime de lucruri pentru a economisi bani. Unul dintre ele este să știi care este diferența dintre o dorință și o nevoie. Pare clar, nu? Evită să cumperi lucruri pe care nu le poți justifica, mai ales dacă sunt și scumpe.

Începe cu stabilirea unui buget. Înregistrează toate veniturile tale și cheltuielile lunare. Un buget te ajută să vezi clar cât câștigi și unde se duc banii.

Unii specialiști recomandă să ne facem și un card de credit, pe care să-l folosim să plătim facturile, pe lângă contul curent pe care îl au deja majoritatea oamenilor.

Ar fi cazul să-ți faci un buget lunar

După ce știi unde se duc banii, stabilește o sumă lunară pe care vrei să o economisești și pune-o deoparte ca o prioritate. Poți automatiza economiile pentru a le face mai ușoare.

Pentru a face acest lucru, de folos poate fi un cont de economii deschis la bancă. Poți primi și anumite sume de bani de la bancă pentru că îți ții banii la ei.

Advertisement

Desigur, cu cardul de credit trebuie să ai mare grijă și să nu te întinzi mai mult decât îți e plapuma. Identifică zonele în care poți reduce cheltuielile.

Poate fi vorba de a face cumpărături mai conștiente, de a reduce ieșirile la restaurant sau de a renunța la servicii și abonamente pe care nu le folosești.

Înainte de a face o achiziție, cercetează și compară prețurile. Uneori, poți găsi oferte mai bune sau poți negocia prețurile.

Acum este simplu dacă vrei să cumperi ceva de pe internt. Desigur, fii foarte atent să iei produse de pe site-uri verificate!

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *