ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum să faci cele mai delicioase murături. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le știe

Avatar

Publicat

pe

Dacă vrei să faci cele mai delicioase murături, este esențial să ții cont de aceste trucuri. Vor face diferența la final, iar tu te bucuri de un preparat cât se poate de savuros.

Cum să faci cele mai delicioase murături

Dincolo de ingrediente, care ar fi bine să fie proaspete pentru cele mai delicioase murături, sunt și alte sfaturi esențiale. În cazul în care nu știa, un amestec deosebit poate schimba totul.

Astfel, pe lângă legumele pe care le vei mura, preparat un amestec cu usturoi, ulei, dar și oțet. Chiar dacă nu pare mare lucru, la final, el te va ajuta să ai cele mai delicioase murături.

Ce trebuie să faci? Înainte să pui murăturile în borcan, unge recipientul cu ulei, oțet, dar și cu usturoi. Iar rezultatul îl vei vedea de abia când vei savura aceste murături. De asemenea, dincolo de asta mai contează și metoda prin care le pregătești, dar și timpul de așteptare.

Pentru a obține cele mai gustoase murături folosește doar legume proaspete. Verifică-le atent ca acestea să nu aibă urme, ori alte semne de degradare. De asemenea, asigură-te că le cureți bine înainte de a le pune în borcane.

Trucuri esențiale pentru un gust aromat

Contează și cantitatea de condimente. Astfel, ai grijă câtă sare, dar și cât piper pui. Nu uita nici de frunzele de dafin, de semințe de muștar, coriandru, sau mărar. Acestea pot intensifica aroma finală.

Advertisement

Soluția de murat are și ea un rol important. Aceasta se prepară din apă de izvor, ori apă filtrată, alături de sare. Timpul de fermentare variază și diferă în funcție de rețetă, dar și de legumele utilizate.

Cel mai important este însă ca acestea să fie depozitate la un loc uscat, răcoros, dar și întunecat. Un alt lucru esențial pentru cele mai delicioase și cronicate murături este legat de timp.

Deși ne dorim să le savurăm cât mai repede, adevărul e că odată ce timpul trece, ele sunt și mai delicioase. Astfel, ar fi bine să așteptăm câteva săptămânii după preparare pentru a ne bucura de ele.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *