ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum să albeşti cada îngălbenită în doar 15 minute. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Avatar

Publicat

pe

Multe gospodine se chinuie să scoată petele de cadă cu tot felul de soluții chimice, dar există o metodă ușoră și rapidă care nu necesită atât de mult efort. Nu e nevoie decât de 15 minute libere și două ingrediente care se găsesc în orice bucătărie.

Metoda prin care poți să albești o cadă îngălbenită în doar 15 minute

Cada îngălbenită strică aspectul întregii băi, iar curățarea poate părea uneori imposibilă. Multe dintre soluțiile chimice scumpe care ar trebui să rezolve problema nu o fac, de fapt.

Din acest motiv, multe persoane aleg să o vopsească sau chiar să o înlocuiască pentru a scăpa de chin. Dacă te afli într-o asemenea situație, înainte de a lua o decizie care să te coste mulți bani, încearcă metoda prezentată în rândurile următoare.

Este vorba despre o pastă universală, ce poate fi folosită și pe chiuvetă și care lasă robinetele strălucitoare, obținută din numai două ingrediente pe care orice persoană le are în propria bucătărie.

Astfel, se amestecă 5 linguri din bicarbonat de sodiu, supranumit produsul minune, cu peroxid de hidrogen. Pasta obținută trebuie să aibă o consistență lichidă și se aplică pe suprafața căzii sau a chiuvetei.

Las-o să acționeze 15 minute, după care tot ce ai de făcut este stergi cu un burete umed și să clătești. Astfel, vei scăpa de cada îngălbenită și nu va trebui să investești o mulțime de bani pentru a scăpa de aceasă problemă.

Advertisement

Cum poate fi eliminată grăsimea arsă de pe hotă

Un alt truc eficient este cel care elimină rapid grăsimea și arsura de pe hota din bucătarie, ce împiedică filtrul să funcționeze eficient. În mod obișnuit, pentru asta se folosc agenți de dizolvare a grăsimii.

Dar când nu ai altceva la îndemână, este foarte util și săpunul de rufe. Fă o soluție dintr-un litru de apă fierbinte în care să dizolvi un sfert de săpun dat prin răzătoarea grosieră.

Cu un burete, curăță ușor suprafața hotei, iar grăsimea și arsura vor fi îndepărtate cu ușurință. Totodată, pentru asta poate fi folosit și sucul de lămâie. Acesta trebuie lăsat să acționeze 5-10 minute.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *