ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum păstrezi florile din vază proaspete o perioadă mai lungă. Sfaturi utile

Avatar

Publicat

pe

Cum păstrezi florile din vază proaspete o perioadă mai lungă. Sfaturi utile pe care e bine să le cunoști și pe care nu ți le spune niciun florar. Aruncă un ochi peste paragrafele de mai jos și descoperă câteva trucuri.

Cum se mențin florile din vază frumoase o vreme mai mare. Ponturile pe care trebuie să le știi

FANATIK îți spune cum se mențin florile din vază frumoase și fără să se ofilească rapid o vreme mai mare. De obicei plantele mor la scurtă vreme după ce au fost cumpărate, dar de acum înainte nu se va mai întâmpla asta.

Unul dintre ponturile pe care trebuie să le știi este strict legat de suportul în care se pun. Vaza trebuie să fie curată și spălată cu apă caldă și puțin detergent pentru a fi eliminate toate particulele de praf și microbii.

De asemenea, ea trebuie să fie încăpătoare, cu o gură largă astfel încât florile să nu fie sugrumate. Apa trebuie schimbată zilnic, în timp ce florile uscate trebuie aruncate la gunoi pentru că au tendința de a le „îmbolnăvi” și pe celalalte.

Frunzele din partea inferioară a tulpinei se rup înainte de a fi așezate florile în vază. Frunzele care stau sub apă putrezesc mult mai repede şi în felul acesta duc la dezvoltarea bacteriilor care vor strica și restul plantelor. Florile nu se pun în vază cu ambalaj sau legate.

Totodată, tulpina lor trebuie să fie tăiată sub un unghi de 45 de grade pentru a se păstra proaspete o perioadă cât mai îndelungată. Floarea va absorbi mai multă umiditate cu ajutorul acestui pont simplu și util.

Advertisement

În cazul trandafirilor, specialiștii recomandă ca tulpina să fie tăiată chiar sub nivelul apei. Aceste flori sunt extrem de sensibile la acțiunea bacteriilor din aer, aspect care încetinește absorbția de apă și le scurtează viața.

Trucuri pentru flori mereu proaspete

Florile trebuie să fie protejate în permanență de soare, căldură și fructe pentru a fi mereu proaspete. Un alt truc spune că vaza nu trebuie să fie așezată niciodată în locuri sau camere în care ventilația nu funcționează bine.

Plantele nu se expun direct în razele soarelui pentru că asta accelerează căderea frunzelor. Conservanții sunt ideali pentru a păstra florile frumoase și plăcute mult timp. De obicei aceștia sunt primiți direct de la florărie.

În cazul în care nu aveți, puteți să faceți în propria casă. Se amestecă puțin înălbitor de rufe și suc carbogazos din citrice. De asemenea, mai puteți să adaugați în apă orice fel de băutură carbogazoasă, raportul fiind de 3:1.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *