ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cum iti promovezi magazinul online? Singur sau cu o agentie SEO?

Publyo

Publicat

pe

Administrarea unui magazin online nu este un lucru usor de realizat. Apoi, ca si cum administrarea acestuia nu ar fi de ajuns, trebuie sa te ocupi si de promovare. Aceasta din urma reprezinta una dintre principalale modalitati prin care iti poti scala afacerea, in special atunci cand este vorba despre una online.

Totusi, promovarea este la fel de complexa. Nu este vorba doar despre reclame platite si prezenta social media, de exemplu. Ai nevoie si de o agentie SEO care sa te puna pe primele pozitii din rezultatele cautarii si care sa iti aduca, desigur, trafic organic.

agentie SEO

Este SEO de ajuns pentru promovarea unui magazin online?

SEO este de ajuns doar atunci cand ai nevoie doar de SEO. Daca magazinul tau online este la inceput de drum, atunci ai nevoie de intreaga suita de servicii aferente marketingului digital. In acest caz, o agentie SEO full-service (o agentie de marketing digital) devine cel mai bun prieten al tau. De ce?

Pentru ca o astfel de agentie poate gestiona toate aspectele care tin de promovarea magazinului tau online. Singura ta grija consta in citirea si evaluarea rapoartelor lunare – nimic mai mult.

Poti face SEO singur pentru magazinul tau online?

In teorie, ai putea face SEO de unul singur. In practica, timpul si efortul depus pentru a invata si aplica SEO ar putea fi folosite pentru a-ti imbunatati profiturile magazinului si plati o intreaga echipa SEO.

Advertisement

Principalul aspect al optimizarii pentru motoarele de cautare este faptul ca aceasta dureaza. Orice agentie SEO respectabila iti va spune acelasi lucru ­– rezultatele nu sunt instant, iar punctul de break-even este atins dupa o perioada de 6 luni, uneori chiar 8 sau un an. Astfel, sa faci SEO de la zero de unul singur nu este eficient, nu numai din punct de vedere financiar.

Cat de important este SEO pentru un magazin online?

Principala problema a magazinelor online este volumul de continut raportat la numarul paginilor. De exemplu, fiecare categorie principala (care are asociata un cuvant cheie cu un numar mare de cautari lunare) ar trebui sa aiba in pagina aferenta continut relevant, util pentru utilizator – pe langa lista cu produse si numele acestora, desigur.

Aici intervine o agentie SEO – aceasta dispune de resursele necesare pentru a pune la punct tot continutul necesar intr-un timp aproape record, pentru ca tu sa pierzi cat mai putin trafic organic potential.

Desi SEO este realizat pe termen lung, este esential sa incepi acest tip de optimizare cat mai repede cu putinta. In cazul in care o agentie SEO iti preia magazinul online la ceva timp dupa lansarea acestuia, intregul proces se prelungeste – mai ales daca platforma nu a fost creata avand in vedere exemplele de buna practica in SEO.

Evident, informatiile prezentate reprezinta doar o mica parte a ce inseamna optimizarea realizata de o agentie SEO profesionista. Pentru mai multe detalii, informatii si chiar sfaturi relevante in acest domeniu, te poti baza pe expertii agentiei The Markers.

Aceasta agentie full service iti poate pune la dispozitie un intreg departament dedicat eforturilor SEO – pentru ca magazinul tau sa fie vizibil in rezultatele cautarii pe expresii cheie care pot aduce vanzari, nu doar vizite.

Advertisement

O singură platformă. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *