ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cu 500 de dolari se poate merge în SUA, dus-întors

Avatar

Publicat

pe

Compania națională Tarom a sistat zborurile directe București-New York, acum 20 de ani, sub pretextul că nu este rentabilă. De săptămâna trecută, o companie aeriană din Chișinău a reluat zborurile directe între capitala României și New York, la prețuri foarte mici și în condiții foarte bune, făcând ceea ce nu a reușit Tarom. Reprezentanții companiei HiSky au declarat, pentru Jurnalul, că principala miză este eliminarea vizelor de SUA pentru cetățenii români, după primele 6-8 luni în care va crește numărul călătorilor pe această rută.

Primul zbor direct către SUA, după 20 de ani, a decolat de pe aeroportul Otopeni vineri, 7 iunie, la ora 8:30. Zborul cu numărul H4101 al companiei aeriene HiSky este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani de la ultima cursă operată de Tarom, pe această rută. 

Se zboară cu o aeronavă Airbus A330, cu înmatricularea românească YR-KID, care parcurge circa 10 ore spre New York și puțin peste 9 ore la întoarcere, spre România, iar costurile biletelor pornesc de la circa 250 de dolari, adică un zbor dus-întors poate costa circa 500 de dolari.

Citește articolul integral aici.