back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
joi, decembrie 26, 2024

Câștigătorul Eurovisionului, Ovidiu Anton, declarații-bombă‚ despre reacțiile lui Trăistariu

Distribuiți

În fiecare an, după selecția națională Eurovision apar acuzații, nemulțumiri și frustrări asumate sau nu atât din partea concurenților care visau la primul loc, cât și a oamenilor pasionați de fenomen.

Ovidiu anton, artistul care va reprezenta, în acest an, românia la eurovisionul din stockholm, suedia, a lămurit, pentru „ring”, toate „acuzațiile”.

S-a tot vorbit, în aceste zile, că te-ai folosit de drama de la colectiv pentru a câștiga. Cum comentezi?

Am spus foarte clar că, în perioada când am compus piesa, gândul tuturor era la colectiv. Oricine se considera om s-a gândit la acel incident, însă piesa mea nu este legată de victimele de la colectiv, ci a fost inspirată de reacția oamenilor care au ieșit în stradă, au fost uniți și au reușit să facă ceva. Despre asta este piesa, despre problemele cu care ne confruntăm, nu este un omagiu adus victimelor. Ceea ce se interpretează este efectul senzaționalului care se dorește. Subliniez încă o dată. Piesa mea nu este un omagiu adus victimelor, vorbește despre unitatea oamenilor care au ieșit în stradă, despre solidaritate, jocul puterii și puterea noastră. Versurile sunt despre tot ce e în jurul nostru, reprezintă un mesaj atât pentru ce se întâmplă în țara noastră, cât și în europa. Mesajul este internațional, pentru că oricine o ascultă se va regăsi în mesajul ăsta. Este o piesă-manifest, nu una comemorativă. Piesa este despre românia, despre europa, despre oameni.

Ai fost la stockholm până acum? Cum ți se pare?

Am fost de mai multe ori și îmi place. Acolo repet cu trupa mea, cu nuțu olteanu.

Cum crezi că va fi primită piesa ta la stockholm?

Nu știu asta, e un pronostic pe care nu pot să îl fac. Tot ce pot să spun e că o să fac tot ce pot ca să mă prezint cât mai bine și să reprezint românia cât mai bine.
„nu poți să-i mulțumești pe toți”

Ai superstiții înainte de a urca pe scenă?

Nu, îmi place doar să repet suficient, să fiu liniștit înainte de a urca pe scenă, să mă relaxez, să mă concentrez la ce am eu de făcut, nu la problemele altora și la alte lucruri care ar putea să mă distragă. Sunt un tip hotărât în ceea ce fac și sunt profesionist, așa îmi place să cred despre mine.
Te-au afectat toate criticile, discuțiile de după selecția națională?
Mă așteptam, nu poți să-i mulțumești pe toți și vor exista mereu astfel de probleme. Nu m-au afectat. Încerc să le ignor.

Ce părere ai despre mihai trăistariu, care vrea să facă plângere la parchet, bănuind că au fost fraudate voturile?

Multă lume a încercat să inflameze relația dintre noi, dar eu cu mihai ne știm de la cerbul de aur din 2005 și ne respectăm. Mi-a dat mesaj de ziua mea… nu îmi place să comentez. Mie îmi place să fiu prieten cu ceilalți artiști. E dreptul lui să facă declarații. Și eu am avut într-un an o problemă când nu mi-au mers voturile. Încercau prietenii mei și nu intrau, nu știu dacă au fost erori, dacă au fost rele intenții. Anul acesta nu mai este problema mea, dar eu știu ce înseamnă să pierzi. E greu să pierzi eurovisionul. Îi înțeleg pe toți și sper din toată inima ca toți cei care încearcă până la urmă să reușească.

“preoții să comenteze cât vor ei”

Sunt preoți care te-au criticat, susținând că semnul afișat de tine e satanic, că versurile melodiei sunt cumva împotriva religiei…

Nu e nimic satanic în piesa mea. Preoții să comenteze cât vor ei, asta nu înseamnă că mă și interesează… nu este niciun atac asupra religiei. Unii se leagă de semnul mâinii, care este o semnătură, o imagine a rockului, cea cu două degete. Provine din mai multe culturi. În cea heavy metal a intrat prin prestația lui ronnie james dio, care i-a luat locul lui ozzi osbourne la black sabbath. El avea ca brand semnul victoriei. După ce a plecat, a venit ronnie james dio, care trebuia să aibă și el un semn, un brand, și a folosit acest “malocchio”, care vine din religie, fiind folosit ca să alunge privirea diavolului. În antichitate era un semn considerat că alungă privirea diavolului și îl folosea bunica lui când îi făcea rugăciunea. El a luat acest semn și l-a adoptat ca simbol al muzicii rock, nu al răului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole