ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Condamnarea lui Hunter Biden spulberă povestea persecuției lui Trump

Avatar

Publicat

pe

Cele două săptămâni ale unei drame juridice fără precedent, care au dus la condamnări istorice ale unui fost președinte și ale fiului unui președinte în exercițiu, s-au încheiat, de asemenea, cu o concluzie politică clară. Supraviețuirea statului de drept și a Justiției independente în SUA poate depinde de alegerea pe care o vor face americanii în noiembrie.

Modul în care Joe Biden și Donald Trump, familiile lor, precum și propriile echipe politice au reacționat la cele două procese și verdicte dezvăluie căile probabile, total divergente, de gestionare a țării, sub conducerea actualului lider de la Casa Albă sau a prezumtivului candidat republican la președinția Americii. 

Biden nu a făcut niciun efort pentru a interveni în procesul fiului său Hunter, nici prin autoritatea lui executivă, nici prin intermediul tribunei mediatice oferite de funcția sa.

El a permis Departamentului de Justiție din cadrul propriei administrații să dea, marți, un verdict de vinovăție, care ar putea duce atât la trimiterea după gratii a fiului său, cât și la subminarea campaniei lui electorale din acest an.

„Voi accepta rezultatul acestui caz și voi continua să respect procesul judiciar, în timp ce Hunter ia în calcul un apel”, a declarat președintele, după ce juriul l-a găsit pe fiul său vinovat de minciună într-un formular federal de verificare a antecedentelor, necesar achiziționării unui revolver, precum și de posesie ilegală a armei, în timp ce era dependent sau folosea droguri.

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *