Care este ciorba românească ce i-a impresionat chiar și pe cei mai pretențioși și care a primit recunoștință la nivel internațional. Mulți au fost surprinși de gustul unic.
Ciorba românească ce a primit recunoștință la nivel internațional. Are un gust unic
Printre cele mai apreciate feluri de mâncare ale românilor se numără ciorba, consumată adesea ca fel principal la masa de prânz. Există numeroase tipuri de ciorbă, cum ar fi de legume, de pui sau de burtă.
De curând, la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) a fost înregistrat un nou tip de ciorbă, care își are originea la Ciocănești, o comună din Bucovina. Rețeta gospodinelor este una inedită, care e pe placul multor persoane.
Această ciorbă se bazează pe combinația de păstrăv afumat, hribi și legume. Preparatul a fost prezentat la Festivalul Păstrăvului din comuna Ciocănești.
“Ciorba este marcă înregistrată. Este ciorbă ciocăneșteană, compusă din câteva legume care dau gust supei, iar apoi ingredientele principale sunt păstrăvul afumat, hribii și smântâna bucovineană”, a explicat chef Horia Vârlan, potrivit Observator News.
Ciorba este destul de simplu de făcut și necesită câteva ingrediente. Mai întâi trebuie să faci o supă de legume rădăcinoase, morcovi, țelină și ardei. Se pregătește apoi morcovul, după care se călește împreună cu hribi și păstrăv.
Acestea se vor întrepătrunde foarte bine. La a treia etapă, se amestecă gălbenușul de ou cu smântâna. Se toarnă apoi puțin câte puțin, pentru ca preparatul să nu se taie.
Vizitatorii care au ajuns la festival au fost plăcut surprinși de acest preparat. “E o ciorbă foarte bună, chiar am rămas plăcut impresionat. Sperăm să o replicăm și noi acasă, să vedem dacă o să ne iasă”, a spus un vizitator pentru sursa citată.
Cine a inventat ciorba
Un călugăr de la o mănăstire din Ciocănești a inventat ciorba, în urmă cu șapte ani. Acesta a folosit ingrediente 100% naturale pentru a preparata felul de mâncare.
“Păstrăvul l-am luat dintr-un iaz de-al nostru, de acolo de la mănăstire. Hribul l-am luat din pădure și smântâna de la stâna de lângă mănăstire”, a dezvăluit preotul Artemie, cel care a inventat această ciorbă.
De-a lungul timpului, gospodinele din zonă au preluat rețeta, precum și unele pensiuni și restaurante, iar turiștii sunt mereu mulțumiți de felul de mâncare.