ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cine este „puiul de leu” care ar putea conduce Franța

Avatar

Publicat

pe

Jordan Bardella are 28 de ani și mari șanse să ajungă, luna viitoare, noul premier al Franței. Vârsta este „ridicol de mică”, spun jurnaliștii BBC, dar experiența pare să conteze mai puțin într-o țară în care președintele are 46 de ani, iar actualul șef al guvernului, 35. CV-ul lui Bardella consemnează un abandon universitar și o lună de practică la firma tatălui său. În rest, a lucrat numai în politică, la Adunarea Națională (RN) – partidul de extremă dreapta al familiei Le Pen.

RN a obținut 31,37% la alegerile europarlamentare din 6-9 iunie, cel mai mare scor din Franța și mai mult decât dublu față de coaliția Nevoia de Europa, a președintelui Emmanuel Macron. În 98% din departamentele țării, extrema dreaptă a ieșit pe primul loc. Chiar după închiderea urnelor, președintele a anunțat convocarea alegerilor anticipate în Hexagon, acestea urmând să se desfășoare în două tururi, pe 30 iunie și 7 iulie.

„Dacă oamenii se tem (că guvernul ar putea fi condus de Bardella), ei bine, ar trebui să tresară acum”, a spus președintele.

Sărac și nu prea

În acest moment, publicul francez vede în Jordan Bardella un tânăr „ultraprezentabil, care vorbește bine”, iar tinerele îl consideră chiar „superb”. Povestea sa oficială este emoționantă: copilul Bardella a crescut de o mamă singură, într-o suburbie pariziană înecată în droguri, lovită de sărăcie, criminalitate și imigrație necontrolată. De aici și explicația săriturii făcute de tânăr direct în slujba poporului: „Sunt în politică din cauza a tot ceea ce am trăit acolo. Pentru a opri ca aceasta să ajungă norma în întreaga Franță. Pentru că ceea ce se întâmplă acolo nu este normal”, a spus Jordan Bardella.

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *