ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

CINE CONDUCEA maşina când moldoveanul Vitalie Proca a tras cu mitraliera în cartierul Vitan? Criminaliştii vor să ştie dacă ”ASASINUL CU KALAŞNIKOV” A AVUT COMPLICI

Avatar

Publicat

pe

ENIGMĂ. Anchetatorii români aşteaptă cu nerăbdare să stea de vorbă cu suspectul tentativei de omor din Vitan, moldoveanul Vitalie Proca, de îndată ce acesta va fi extrădat din Moscova, unde a fost prins miercurea trecută. Oamenii legii vor să afle dacă, în cele două tentative de asasinat de la Bucureşti şi de la Londra, ”mercenarul crimei” de peste Prut a avut sau nu…COMPLICI.

SUNT MULTE ÎNTREBĂRI la care criminaliştii şi judiciariştii aşteaptă un răspuns, una din cele mai importante referindu-se la comanditarul/comanditarii crimei şi la posibii complici. ”Vrem să-l vedem pe Proca în carne şi oase aici şi să vedem ce spune. Vrem să vedem dacă a mai fost cu cineva la faptă”, ne spune o importantă sursă (la vârf) DIN ANCHETĂ.

TOATE CARTUŞELE calibru 7,62 au rămas în maşina din care s-a tras cu AKM-ul cu pat rabatabil

DACĂ DESPRE PISTOLUL MAKAROV se ştie aproape sigur că nu este din România (s-au găsit la faţa locului şi proiectilele calibru 9 mm şi cartuşele corespunzătoare), despre puşca mitralieră Kalaşnikov ( AKM-ul cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri) folosită în asasinatul eşuat nu se ştie, dacă provine sau nu de peste Prut, întrucât, la faţa locului, s-au găsit proiectile (şi schije), dar niciun… cartuş (tub-cartuş). De unde rezultă că s-a tras cu arma Kalaşnikov din maşină, iar cartuşele/tuburile goale au sărit toate în automobilul suspect, un Audi de culoare închisă (despre care, deşi nu se mai spune nimic, se pare că a fost găsit). Cum este mai greu să conduci cu o mână şi să tragi cu precizie, cu o armă relativ grea, cu cealaltă mână, acesta ar fi unul din indiciile care conduc spre cel puţin un posibil complice (care se afla la volan). Aşa cum au arătat la început mai mulţi martori, nu este exclus ca Proca să fi avut chiar şi…MAI MULŢI COMPLICI.

ŞI-A PREGĂTIT Proca asasinatul chiar în România?

DACĂ AR FI să ne luăm după Antena 1, Proca ar fi intrat în România, prin Vama Albiţa, cu trei săptămâni înainte să tragă cu arma în Vitan. El şi-ar fi pregătit bine atacul, ceea ce ar exclude o posibilă eroare/confuzie în legătură cu victima. De ce a făcut totuşi atâtea erori (voite sau nu) – a lăsat ambele arme la locul fapte, acolo unde a lăsat multe amprente (inclusiv amprente ADN) – este greu de înţeles. Să nu mai vorbim de faptul că victima trăieşte şi, probabil, Proca nici măcar nu şi-a putut încasa ”solda” pentru un astfel de …”asasinat ratat”. Tot conform Antena 1, Proca ar mai fi întârziat trei zile în ţară până pe 30 noiembrie, când ar fi luat avionul cu destinaţia Italia. Din Italia, el ar fi plecat în Rusia, via Veneţia, crezând că se va ascunde mai uşor acolo decât în Republica Moldova. Probabil că din nou Proca a făcut o gafă uriaşă, pentru că din Rusia poate fi extrădat, DIN BASARABIA…MAI PUŢIN.

LEGĂTURI cu temuta grupare ”Makena”?

ÎN MAREA BRITANIE, PROCA a fost căutat de Scotland Yard (inclusiv în baza unor înregistrări video) pentru tentativa de asasinat asupra bancherului rus German Gorbunţov. Controversat om de afaceri ar fi controlat inclusiv banca moldovenească Universalbank, Gorbunţov fugise din Rusia, acuzând că bancheri apropiaţi de Vladimir Putin îi vor răul, şi cerea azil politic în Marea Britanie. El a fost împuşcat (dar a scăpat cu viaţă) la Londra, la începutul lui 2012, cu puţin timp înainte să depună mărturie în cazul unei alte tentative de asasinat, asupra altui bancher rus de la Moscova. Deocamdată, presa de peste Prut nu dezvăluie decât că Proca, în afară de tentativa de asasinat de la Londra, asupra banchetului rus Gherman Gorbunţov, a mai fost condamnat, la Chişinău, pentru că a omorât două femei din R. Moldova. Ca un amănunt interesant, potrivit jurnalul.md, care citează surse din cadrul Ministerului de Interne basarabean, Proca ar avea legături cu aşa numitul „hoţ în lege” Vladimir Moscalciuc, alias Makena, şeful unei grupări cu acelaşi nume ”Makena”, la fel de temută ca şi gruparea ”Patron” al cărui lider şi-ar fi mutat CARTIERUL GENERAL ÎN…ROMÂNIA.

CE ÎNSEAMNĂ să fii…”hoţ în lege”

CA SĂ TE NUMEŞTI ”HOŢ ÎN LEGE” trebuie să aparţii unei ”Frăţii” criminale cu reguli stricte şi foarte dure (vezi un reportaj despre regulile lui Makena în penitenciare în Publika.md vezi ), ”hoţii în lege”, cei mai mulţi, cu ani grei de puşcărie la activ, legându-se prin jurământ să lupte ”împreună contra administraţiei”. Dacă Proca, în puşcărie sau în libertate a fost ”botezat” sau nu ”hoţ în lege”, presa de peste Prut încă nu spune. Probabil că multe din conexiunile lui Proca în lumea criminală de pe cele două maluri ale Prutului se vor afla când, odată extrădat de la Moscova la Bucureşti, VA DA…”CU SUBSEMNATUL”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *