Ce și mai ales cum trebuie să mâncăm pentru a ne proteja și chiar întări sănătatea (fără să ne neglijăm poftele)? Dr. William W. Li, autorul lucrării „Mănâncă și învinge dieta” (Editura Lifestyle, 2024), încearcă să ne lămurească.
„De obicei tratez cina ca pe momentul principal al zilei” – își începe distinsul cercetător William W. Li expunerea. „Îmi place să adun de toate într-o singură masă: ingrediente proaspete, arome, texturi și gusturi. Decid ce tip de gastronomie am chef să mănânc și prepar (sau comand) mâncarea respectivă. Este o ocazie de a alege combinația precisă de produse pentru ca rezultatul să fie mai mult decât suma părților sale individuale, dar să nu fie nici prea complicat. Iată cum procedez eu”.
Usturoi, ghimbir, eșalote
Destrămarea secretului: „Îmi creez cina pornind de la produsul vegetal care va fi vedeta mesei. Poate fi o legumă verde proaspătă precum bok choy, radicchio sau sparanghel. Sau poate fi o leguminoasă precum lintea, fasolea albă, o ciupercă sau o rădăcinoasă precum morcovii sau sfecla. Vara vedetele pot fi roșiile proaspete. Apoi inventez o rețetă care va face ingredientul principal savuros și îl combin cu alte ingrediente de activare a metabolismului și a mecanismelor de apărare a sănătății precum usturoiul, ceapa, ghimbirul, eșalotele, uleiul de măsline extravirgin, plantele aromatice sau alte condimente”.
Citește articolul integral aici.