ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

China și Marea Britanie, confruntate cu un exod al milionarilor. Unde pleacă bogătașii planetei

Avatar

Publicat

pe

Marea Britanie este pe cale să piardă 9.500 de milionari în acest an, mai mult decât oricare altă țară din lume, cu excepția Chinei, arată un raport privind intențiile de migrație ale bogaților lumii.

Este mai mult decât dublu față de numărul celor care au părăsit Regatul Unit în 2023 și se află doar în urma Chinei, care, foarte probabil, va pierde 15.200 de milionari în acest an, arată studiul „Henley Private Wealth Migration Report”, întocmit de compania de consultanță în domeniul migrației „Henley & Partners”.

„În timp ce lumea se confruntă cu o furtună perfectă de tensiuni geopolitice, incertitudini economice și tulburări sociale, milionarii părăsesc în număr record locurile cu probleme.”, susține Dominic Volek, șeful grupului „Henley”, într-un comunicat citat de Bloomberg.

Cifrele din raport se referă la sosiri și ieșiri nete, indicând locurile unde populația de milionari crește, față de cele unde aceasta scade. Partenerul de cercetare al „Henley”, „New World Wealth”, a estimat cifrele privind migrația, pe baza datelor de relocare, a statisticilor oferite de programele de migrație a investițiilor și a interviurilor cu intermediarii din industria finanțelor.

Probleme în Regatul Unit

Estimarea vine în contextul în care Marea Britanie se pregătește pentru alegerile care vor avea loc peste două săptămâni și în care Partidul Laburist, din opoziție, pledează pentru creșterea impozitelor pentru cei bogați având un avans de aproximativ 20 de puncte față de conservatorii aflați la putere.

Recenta creștere a plecărilor rezidenților ultrabogați din Marea Britanie reprezintă accelerarea unei tendințe care a început în jurul datei Brexitului. 

Advertisement

Din 2017 până anul trecut, țara a pierdut 16.500 de milionari din cauza migrației, mai arată raportul. Exodul este o răsturnare de situație pentru țara care, timp de decenii, a servit drept magnet pentru familiile bogate din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu, stabilite, în principal, la Londra.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *