back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, decembrie 8, 2024

Cheesecake Fara Coacere

Distribuiți

Ingrediente (pentru o tavă de 20-22 cm)

Pentru baza de biscuiți:

  • 250 g biscuiți digestivi (sau biscuiți graham)
  • 120 g unt topit
  • 1 lingură de zahăr (opțional)

Pentru crema de brânză:

  • 500 g cremă de brânză (ex. Philadelphia)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Zeama de la 1 lămâie (sau după gust)
  • 10 g gelatină (aproximativ 1 pliculeț) + 50 ml apă rece

Pentru decor (opțional):

  • 200 g fructe proaspete (zmeură, afine, căpșuni) sau un sos de fructe de pădure
  • Ciocolată rasă sau fulgi de migdale

1. Prepararea bazei de biscuiți

Zdrobește biscuiții fie într-un robot de bucătărie, fie punându-i într-o pungă și lovindu-i cu un sucitor. Amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit și zahărul, dacă folosești. Pune amestecul într-o tavă cu pereți detașabili, presând bine pentru a forma un strat uniform. Pune tava în frigider pentru 30 de minute ca să se întărească baza.

2. Prepararea cremei de brânză

Pune gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece pentru aproximativ 10 minute. Într-un bol mare, bate crema de brânză cu zahărul pudră, vanilia și zeama de lămâie până devine cremoasă. Separat, bate smântâna pentru frișcă până devine fermă (atenție să nu o bați prea mult). Încălzește gelatina înmuiată pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde câteva secunde, doar cât să devină lichidă (nu o fierbe!). Las-o să se răcească ușor. Amestecă gelatina topită în crema de brânză, apoi încorporează frișca bătută folosind o spatulă, cu mișcări lente.

3. Asamblarea cheesecake-ului

Scoate tava cu baza de biscuiți din frigider și toarnă crema de brânză deasupra. Nivelează suprafața și pune cheesecake-ul în frigider pentru 4-6 ore, sau ideal peste noapte, până se întărește complet.

4. Decorarea

Adaugă fructe proaspete sau un sos de fructe de pădure deasupra pentru un plus de prospețime. Dacă vrei, poți adăuga și ciocolată rasă, fulgi de migdale sau frunze de mentă pentru un decor frumos.

Sos de fructe de pădure (opțional)

Pune 200 g de fructe de pădure (proaspete sau congelate) într-o cratiță mică. Adaugă 2 linguri de zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie. Fierbe la foc mic până se îngroașă ușor (aproximativ 5-7 minute). Lasă sosul să se răcească și toarnă-l peste cheesecake înainte de servire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole