back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
vineri, noiembrie 22, 2024

Chec de post. Cea mai simplă rețetă de chec de post pufos

Distribuiți

Cei ce ţin postul Paştelui trebuie să mânânce şi desert. Un astfel de desert delicios, de post, este checul. Reţeta nu necesită multe ingrediente şi nu va fi uitată uşor de cei ce o gustă.

Chec de post. Cea mai simplă rețetă de chec de post pufos

reţetă delicioasă pentru cei care ţin post în această perioadă este checul pufos. Reţeta nu necesită multe ingrediente şi nici abilităţi de mare bucătar din partea celui ce o prepară.  În schimb, membrii familiei vă vor fi recunoscători pentru mult timp după ce o vor gusta.

INGREDIENTE

2 căni făină
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 lingură zahăr vanilat
1 cană apă
1 praf de copt
3 linguri nucă de cocos
2 linguri cacao neagră
2 linguri dulceaţă de vişine

MOD DE PREPARARE

Pentru început se pune într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. După ce ingredientele au fost puse în vas se va începe amestecarea lor. Amestecarea se va face cu un tel până ce se va obține o compoziție omogenă. Apoi, bucătarul de ocazie, va trebui să împartă aluatul rezultat în două.

Într-parte a compoziţiei se va adăuga dulceața de vișine și cacao. Compoziţia va trebui omogenizată şi cu cele două ingrediente adăugate. În cealaltă parte de compoziţie se adăugă nuca de cocos. Şi nuca de cocos va trebui să fie omogenizată uniform în această a doua parte a aluatului.

După ce compoziţia pentru chec pufos de post a fost făcută se tapetează o tavă cu făină. În această tavă se va turna compoziţiile, alternându-se, când cea cu nucă de cocos, când din cea cu gem de vişine şi cacao.

Compoziția se va coace vreme de 45 de minute la foc mediu. Checul va fi scos de la cuptor când este gata și va trebui lăsat timp de 10 minute în tavă. După 10 min se va scoate din tavă și trebuie lăsat să se răcească bine. După ce s-a răcit se va pudra cu zahăr şi se poate servi. Vă urăm poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole