ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cele mai violente alegeri din ultimii 20 de ani

Avatar

Publicat

pe

La alegerile de ieri s-au înregistrat cele mai multe incidente violente și fapte de corupție din ultimele două decenii. S-a găsit mită electorală, s-au făcut 65 de dosare penale până la ora 16.00, s-a descins cu mascații și cu elicoptere, în unele localități. Candidații s-au bătut, la unele secții de votare, un polițist a fost mușcat de mână, iar un bărbat de 45 de ani a decedat în interiorul unei secții. În două comune din Timiș s-a înregistrat o prezență de peste 130% la vot. Primarul municipiului Constanța a fost amendat de Autoritatea Electorală Permanentă de trei ori, pentru refuzul de a respecta prevederile legale.

Primele 11 dosare penale au fost deschise în primele ore ale alegerilor, iar la ora 16.00 deja era 65 de dosare, pentru fapte de corupție și fapte cu violență la secțiile de votare din toată țara. Și în ziua care a precedat alegerile s-au înregistrat peste 665 de incidente electorale care au fost sesizate la nivel național, în 24 de ore, după finalizarea campaniei electorale. Sâmbătă s-au deschis peste 100 de dosare penale și s-au dat 90 de amenzi.

Ieri au fost prinși în timp ce dădeau plicuri cu bani, ca mită electorală, indivizi din mai multe localități. La Scorțeni, în județul Prahova, consilierul local PNL Ionuț Chirindel a fost prins în flagrant, în timp ce le oferea bani alegătorilor. Acesta a declarat că mita electorală provine de la președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova. Acesta din urmă este cunoscut ca baron local, fiind anchetat, sub control judiciar, pentru o mită de 3.200.000 de euro.

S-au găsit plicuri cu bani pentru alegători și la Ștefăneștii de Jos, din Județul Ilfov. În această localitate au fost incidente violente la toate rundele de alegeri de după anul 2000, terenurile din jurul Capitalei, foarte scumpe, fiind miza.

Citește articolul integral aici.

Advertisement