ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cele mai PERICULOASE 16 ALIMENTE din LUME! Sunt atât de DĂUNĂTOARE încât au fost INTERZISE!

În fiecare zi consumăm alimente procesate care au în compoziţia lor elemente atât de dăunătoare pentru sănătate, încât în unele ţări au fost interzise.

Avatar

Publicat

pe

În fiecare zi consumăm alimente procesate care au în compoziţia lor elemente atât de dăunătoare pentru sănătate, încât în unele ţări au fost interzise.

În ultima perioadă, Uniunea Europeană, China, precum şi alte mari state de pe mapamond au început să elimine de pe piaţă mâncărurile procesate care pun în pericol viaţa oamenilor, lucru care nu se întâmplă însă şi în Statele Unite ale Americii. Aşadar, nu este de mirare de ce obezitatea şi bolile asociate acesteia (diabet, boli de inimă etc.) sunt principala cauză a deceselor din SUA. Dacă vara aceasta vei călători peste Ocean, iată 16 alimente pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ!

1. Carnea de vită şi laptele cu hormoni

Majoritatea vitelor crescute pentru lapte sau carne sunt, în SUA, hrănite cu hormoni sintetici înainte de a fi mulse, respectiv măcelărite, astfel încât să se poată obţine cât mai multă materie primă. De când vitele au început să fie hrănite astfel, Asociaţia Naţională de Oncologie a observat o creştere alarmantă a cazurilor de cancer hormonal.

Aceste produse periculoase au fost interzise în UE, Japonia, Australia şi China.

2. Pink Slime

Este denumirea pe care o poartă carnea de vită procesată îmbibat în amoniac. „Pink slime” constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mâncare pentru câini. Puii crescuţi în fabrică sunt hrăniţi cu arsenic pentru a avea carnea mai roz. Întrucât este direct desprinsă de pe os şi procesată, această „carne” conţine mult mai mulţi patogeni decât în mod normal. „Pink slime” se găseşte în compoziţia cărnii de burgeri şi crenvurşti. Ea a fost interzisă în UE.

3. Puii hrăniţi cu arsenic

Dacă întrebi pe cineva să numească o otravă, arsenicul ar putea fi prima care le vine în minte. Totuşi, arsenicul este dat spre consum puilor, întrucât face ca vasele de sânge să fie mai roz şi carnea să pară mai proaspătă. Mai mult, bălegarul de la pui este apoi dat vitelor, contaminându-le. Consumul de arsenic duce la apariţia cancerului. Puii crescuţi cu arsenic au fost interzişi în UE.

4. Carnea de porc cu ractopamină

Ractopamina este un aditiv alimentar utilizat pentru creşterea masei musculare a animalelor. O substanţă similară este folosită pentru producerea medicamentelor contra astmului. Consumată de om, carnea cu ractopamină conduce la obezitate, probleme cardiace, insomnie, dureri de cap şi tremurat necontrolat. Deloc surprinzător, a fost interzisă în UE, Rusia şi China.

5. Băuturile energizante

Uleiul vegetal bromat (BVO) este un ingredient folosit de companiile producătoare de băuturi răcoritoare ca emulgator şi stabilizator încă din anii ’30, în special la sucurile cu aromă de citrice, pentru a evita separarea acestora în timpul distribuţiei. Este un element controversat, deoarece este folosit şi la soluţiile ignifuge.

Este interzis în peste 100 de ţări (inclusiv în UE) deoarece afectează tiroida, faciliteză apariţia bolilor autoimune şi defectelor genetice, afectează iremediabil organele, afectează creşterea şi poate conduce la apariţia schizofreniei.

6. Alimentele cu coloranţi artificiali

Coloranţii artificiali, precum Roşu 40 şi Galben 5, sunt creaţi din gudron de cărbune şi petrol şi sunt un adevărat pericol pentru oameni. Cercetările au demonstrat că alimentele colorate sunt mai atrăgătoare pentru consumatori, astfel că producătorii pompează la greu coloranţi artificiali . Aproape tot ce consumăm la ora actuală conţine coloranţi artificiali, care favorizează apariţia cancerui la tiroida şi creier, deteriorarea celulelor şi hiperactivitatea la copii. Coloranţii artificiali au fost interzişi în majoritatea statelor din UE.

7. Puii spălaţi în… clor

Sute de mii de pui sunt îngrămădite în depozite mici, fapt ce duce la contaminarea puilor cu numeroşi patogeni extrem de periculoşi. Pentru a scăpa de pericol, producătorii spală carnea de pui cu substanţe chimice folosind aparate asemănătoare aruncătoarelor de flăcări. UE a interzis comercializarea cărnii de pui tratate cu clor.

8. Pâinea toxică

Acidul bromic îşi face din nou apariţia, de această dată în compoziţia unui agent folosit la coacerea pâinii, care scurtează timpul necesar dospirii. Consumul de pâine cu acid bromic poate duce la dereglări ale rinichilor şi sistemului nervos, disconfort digestiv şi cancer. A fost interzisă în UE, Canada, Brazilia şi China.

9. Făina cu înălbitori

Pentru a albi făina artificial, producătorii din SUA utilizează azodicarbonamida, o substanţa folosită de regulă la producerea cauciucului, a saltelelor sau a unor produse de plastic. Deoarece azodicarbonamida poate duce la apariţia astmului,  în Singapore cei care folosesc această substanţă în alimentaţie riscă până la 15 ani de închisoare.

10. Mai bine carne stricată…

Pentru a preveni râncezirea cărnii, în alimentaţie se folosesc două chimicale ce se fac responsabile pentru apariţia cancerului: hidroxianizol butilat şi hidroxitoluen butilat. Aceste substanţe se mai regăsesc în cereale, unt şi guma de mestecat. Ele au fost interzise în Marea Britanie şi Japonia.

11. Carne „sănătoasă”

Dacă eşti bolnav, nu trebuie să mergi la medic pentru a te tratat. Tot ce trebuie să faci este să consumi puţină carne de vită sau de somon. În SUA, 80% din atibioticele folosite se regăsesc în carnea  vacilor şi a altor animale. Consumul excesiv  conduce la creşterea rezistenţei organismului la antibiotice, ceea ce înseamnă o vulnerabilitate mult mai ridicată în faţa bolilor. Carnea cu antibiotice a fost interzisă în UE, Australia şi Noua Zeelandă.

12. Carnea iradiata

Deşi pare incredibil, pentru conservare, carnea este expusă unor nivele reduse de radiaţie. În UE, este permisă iradierea doar a unor anumite plante şi mirodenii. Iradiereea ar putea produce modificări chimice în alimente.

13. Alimentele modificate genetic

Pentru a fi rezistente la diverse boli şi dăunători, legumele şi fructele (porumb, papaya, tomate etc.) sunt modificate genetic. Chiar dacă nu sunt cunoscute exact efectele pe care alimentele modificate genetic le au asupra oamenilor, unele ţări europene au interzis comercializarea lor. La animalele hrănite cu astfel de alimente s-au constatat afecţiuni ale tractului digestiv, tumori, defecte genetice, moarte prematură şi sterilitate. Astfel,  Franţa, Austria, Germania, Grecia, Ungaria şi Luxemburg le-au interzis.

14. Laptele cu caragenan

Caragenanul (E407) este folosit ca emulsificator, stabilizator şi ca agent de îngroşare la produsele lactate, inclusiv la cele destinate bebeluşilor. Aceasta substanţă s-a constatat că provoacă inflamări gastrointestinale, care pot pune în pericol viaţa copiilor mici. A fost interzis în UE.

15. Pericolul din legume

Pentru protejarea culturilor de dăunători, fermierii din SUA folosesc ierbicidul numit atrazină. Despre atrazină se ştia deja că provoacă anomalii sexuale la broaşte şi peşti, iar cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) au descoperit că aceasta alterează semnalele hormonale în celulele umane.  Atrazina este al doilea cel mai folosit ierbicid în agricultura din SUA.

Studiile arată că femeile însărcinate şi copiii sunt cei mai afectaţi de pesticidele din legume şi fructe. Cu atrazină sunt tratate culturile mari de porumb şi sorg, dar substanţa e folosită şi de familiile americane în grădini sau pe pajişti. În Europa, atrazina a fost interzisă după ce mai multe studii au relevat că substanţa creează tulburări endocrine la peşti şi amfibii.

16. Chipsurile care „nu îngraşă”

Majoritatea produselor despre care producătorii afirmă că nu îngraşă, conţin olestră.

Olestra este un substituent (creat de om) pentru grăsime care adaugă zero colesterol, calorii sau grăsimi efective produselor alimentare, dar care cauzează scurgeri anale şi afectează asimilarea vitaminelor de către organism.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *