ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cele mai bune idei pentru agricultură vin de la traficanții de droguri

Avatar

Publicat

pe

Județul Dâmbovița este pe primele locuri la traficul de droguri și plantațiile de canabis, iar ideile pe care le pun în practică cei care s-au gândit să facă „afaceri de succes” în acest domeniu ar fi ideale pentru agricultori. După ce au fost găsite cele mai performante sere în care se cultiva canabis, la finalul anului trecut, în localitatea dâmbovițeană Răzvad, în aceste zile s-a mai destructurat o rețea de cultivatori și traficanți care a reușit să creeze o platformă de vânzări online, cu strategie de marketing și chiar un început de „brand”.

Cultura a fost descoperită la Pucioasa, în același județ, iar denumirea grupului care funcționa ca un magazin online – „Iarbă dulce” – a fost aleasă atât de bine, încât le-a ușurat și munca polițiștilor, fiind evident cu ce se ocupă „agricultorii”.

Atunci când locuitorii au văzut că „mișcă ceva” în clădirile fostei întreprinderi Vinalcool Pucioasa (Întreprinderea pentru producerea și industrializarea legumelor și fructelor) și toată lumea s-a bucurat, crezând că se va relua producția și se vor crea locuri de muncă în oraș. Dar „afacerea” avea să fie în cu totul alt domeniu. „Antreprenorul” s-a dovedit a fi cultivator de canabis și traficant de droguri.

Șapte „antreprenori de succes” din județul Dâmbovița au fost ridicați de mascați, duminică, pentru constituirea unui grup infracțional organizat care se ocupa cu traficul de droguri și cultivarea de canabis. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița le-au urmărit activitatea din ianuarie 2022, descoperind că „afacerea” avea mai multe componente, inclusiv de marketing și vânzări online.

Grupul infracțional a fost organizat pe o structură de tip piramidal, coordonat de un lider care gestiona activitățile de cultivare, vânzare și transport de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină) – conform unui comunicat al IGPR. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *