ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cele mai amuzante nume de familie din România. N-ai vrea să faci parte din neamul Bucă, Purcică sau Nespălatu

Avatar

Publicat

pe

Dacă nu-ți place numele tău de familie și vrei să-l schimbi, poate o să-i mai acorzi o șansă după ce vezi ce au trecut acești oameni în buletin. Par incredibile și totuși sunt cât se poate de adevărate, spre nenorocul lor.

Cele mai amuzante nume de familie din România. Probabil că nu vei mai fi niciodată nemulțumit de al tău

Pentru unii, numele de familie este o mândrie și îl spun clar și răspicat de fiecare dată când li se cere. De altfel, în numerologie, acesta are o importanță aparte. Dar cu toate astea, există persoane care îl rostesc șoptit atunci când se prezintă.

Părinții nu ți-i alegi, astfel că mulți români au venit pe lume în neamuri cu deumiri neobișnuite. Anual, o mulțime de persoane își depun actele pentru a-și schimba numele de familie, căci pentru ei ajung să fie o adevărată povară.

Vorbim despre peste 5000 de nume de familie care poartă numele Curcă. Peste 2000 se numesc Păsărică, iar mai bine de 3000 de familii din țara noastră sunt Bucă, scrie click.ro. 

Din lista celor mai amuzante nume de famile fac parte și Bucilă, Mortu, Pipi, Curu, Bounegru, Boubătrân, Puțică, Regulatu, Sfârc, Găinaț, Bulan, Glonț, Gunoi, Jegu sau Nespălatu.

Mai sunt și oameni care au trecut în buletin nume ca Belibou, Găleată, Castron, Labă, Flocea, Sulică, Oasenegre, Muc, Pișu, Bețivu. Dar există și alți români care stârnesc hohote de râs când se prezintă.

Advertisement

Numele lor de familie sunt: Întuneric, Râmurel, Sfeclă, Potrivitu, Pufulete, Brânză, Poșircă, Lacrimă, Speranța, Grivei, Bunică, Gagiu, Ciumac, Aristotel, Sarcină, Slănină, Stricatu, dar și Portocală.

Nume ciudate se găsesc și în Republica Moldova

Nu doar românii au parte de nume de familie neplăcute sau care îi pun într-o poziție umilitoare, ci și locuitorii din Republica Moldova. Acesta sunt unele mai mult decât ciudate și destul de greu de explicat.

Astfel că, printre cele mai amuzante nume de familie se găsesc Gomic, Borșros, Purcica, Guzgan, Balaur, Bâcioc, Ou, Chefir ori Rachiu. Totuși, este aproape imposibil de deslușit care sunt originile unui neam ce a ajuns să aibă o astfel de denumire.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *