Vă mai amintiți de cel mai puternic copil din lume? A fost numit în trecut Mini Hulk. A fost culturist încă de la o vârstă fragedă, însă viața lui avea să se schimbe radical în ultimii ani.
Cel mai puternic copil din lume a suferit o transformare radicală
Se pare că cel mai puternic copil din lume a lăsat greutățile deoparte. Liam Hoekstra, din Michigan, Statele Unite, a împlinit recent 19 ani și arată complet diferit. Dacă în urmă cu ceva timp îl vedeam plin de mușchi, iată că lucrurile s-au schimbat.
Mai exact, Mini Hulk s-a reprofilat către un alt sport. Acum practică hocheiul pe gheață și pare extrem de fericit. Este mult mai înalt și totodată, trăsăturile par că i s-au schimbat și ele.
Cum a ajuns însă băiețelul să fie cel mai puternic copil din lume? Oamenii de știință au vrut să afle cum de un copil mic poate să dețină atât de multă forță și iată că s-a aflat și răspunsul.
Menționăm faptul că Liam Hoekstra reușea la doar un an să facă tracțiuni fără niciun efort. La trei ani avea deja abdomenul lucrat, în ciuda faptului că unele persoane muncesc ani întregi pentru asta.
În 2014, cel mai puternic copil din lume a fost implicat și într-un proiect. Acesta a jucat în filmul „The World’s Strongest Toddler”, un documentar în care medicii l-au examinat și l-au tratat ca fiind un „mister”.
De ce afecțiune suferă Liam Hoekstra
Astfel, savanții au analizat situația lui și au fost de-a dreptul uimiți în momentul în care au văzut că un băiețel de doar 8 luni putea să mute piesele de mobilier pe care nici măcar unii adulți nu le pot mișca.
Advertisement
Adevărul este că Liam Hoekstra suferea de o afecțiune genetică rară. Este vorba despre mutația genei Miostatină, spun cercetătorii. Ce înseamnă acest lucru și cum i-a fost influențată forța?
Vorbim despre o proteină produsă și eliberată care acțiunea asupra funcției autocrine a celulelor musculare. Practic, aceasta duce la creșterea celulelor musculare, dar și diferențierea lor.
Chiar și așa, la nivel mondial, doar un al doilea caz a mai fost analizat. Pe de altă parte, ar exista mai multe persoane care au prezentat un astfel de deficit al proteinei. Drept rezultat, persoanele care au această modificare genetică au rămas cu 40% mai multă masă musculară decât un copil obișnuit.
Mai trebuie spus și că persoanele care suferă de această mutație a genei au și un procent mic de grăsime corporală. Pe de altă parte, mușchii, la fel ca și la oamenii normali, trebuie întreținuți.