ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cel mai mare traseu pentru drumeții din România. Străbate 10 județe

Via Transilvanica, cel mai mare traseu de drumeții din țară, care străbate 10 județe din țară, este aproape de finalizare.

Avatar

Publicat

pe

Via Transilvanica, cel mai mare traseu de drumeții din țară, care străbate 10 județe din țară, este aproape de finalizare. Anul acesta au fost inaugurați 258 de kilometri, din 684 de kiolmetri cât va măsura traseul de drumeții la final.

Cel mai mare traseu pentru drumeții din România. Străbate 10 județe

Traseul Via Transilvanica dedicat iubitorilor de drumeţii, ce străbate nu mai puțin de zece judeţe din țară, printre care şi Mureş, este aproape de finalizare. A fost finalizată și porţiunea din Sovata, care înconjoară Lacul Ursu, cel mai mare lac helioterm din lume.

De altfel, pe ultima bornă kilometrică din Sovata, care este montată în parcul central, a fost sculptată o femeie ce face baie în Lacul Ursu. În zonă sunt 21 de kilometri ce fac parte din traseuul ce străbate țara. Și tot atâtea borne menite să îi călăuzească pe drumeții care pornesc la drum.

Cel mai mare traseu pentru drumeții din România. Străbate 10 județe

Marcel Iureș, unul dintre ambasadorii proiectului

Am încercat să definim traseul încât să fie cât mai multe de văzut și cât mai multe senzații”, Fülöp László Zsolt, primarul Sovatei. Ambasadorul Marii Britanii în țara noastră a contribuit la zidirea bornei kilometrice.

Noi, în Marea Britanie, avem aceste drumuri peste tot, drumuri care unesc țara noastră. Și dacă este posibilitate să facem concediu, e ceva pentru sănătate și sănătate personală și este ceva și pentru țară”, a declarat Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii.

Advertisement

Oamenii din sport sunt încântați de Via Transilvanica.

E un proiect constructiv, din punctul meu de vedere, este util tuturor persoanelor care vor să își dezvolte activitatea”, a declarat și Radu Ban, sportiv. „Pentru noi este un teren de joacă imens. Scăpăm de forfota zilnică de trafic, scăpăm de zonele aglomerate, avem un teren de joacă nou, un spațiu imens pe care putem să ne jucăm cu copiii”, Papp Jozsef, antrenor.

Via Transilvanica este drumul care unește, după cum îl descriu ambasadorii proiectului, realizat în mare parte din donații și de către voluntari ambițioși.

Câți kilometri va avea traseul de drumeții Via Transilvanica

Este un traseu, un proiect care poate să reînvie sufletul nostru în fiecare comunitate. Putem să promovăm țara noastră frumoasă”, a spus Papp Jozsef, antrenor.

Într-adevăr, unește, pentru că imaginați-vă un belgian, un canadian sau un indian, el va afla cum să ceară apă, va ști să pronunțe cuvântul apă în românește, o să învețe să spună va rog, să spună mulțumesc”, a declarat Marcel Iureș, ambasadorul proiectului. Anul acesta, în ciuda impedimentelor create de pandemia de coronavirus au fost inaugurați 258 de kilometri. Până acum au fost realizați 684 de kilometri din cei aproximativ o mie, atâția cât va măsura drumul la final. Traseul Via Transilvanica va începe din Drobeta Turnu Severin și se oprește la Putna, în județul Suceava. Traversează localități cum sunt Orăștie, Tihuța și Copșa Mică.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *