ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cel mai ascuns secret al Greciei. Insula pe care nu a ajuns niciun român, deși plajele sunt ca în Maldive, Seychelles sau Bora Bora

Avatar

Publicat

pe

O insulă cu plaje superbe este cel mai ascuns secret al Greciei. Nu mulți știu de această destinație, iar românii încă nu au ajuns acolo. Este destul de departe, dar merită vizitată.

Insula pe care nu a ajuns niciun român este cel mai ascuns secret al Greciei

Mulți români aleg Grecia pentru a-și petrece vacanța de vară. Printre cele mai cunoscute destinații de vacanță se numără insule precum Thassos, Zakynthos, Lefkada, Corfu sau Creta.

Prețurile pentru un concediu în Grecia sunt accesibile, iar condițiile foarte bune, acesta fiind motivul pentru care românii aleg să meargă aici. Există și destinații mai puțin cunoscute de vacanță, de care nu mulți turiști au auzit.

O insulă mai puțin cunoscută a Greciei are peisaje de vis, cu plaje mai frumoase chiar și decât cele din Maldive, Seychelles sau Bora Bora. Este vorba despre Koufonisia, care face parte din grupul de insule Ciclade, din Marea Egee.

Koufonisia este formată din două insule. Una este Pano Koufonissi, acolo  unde turiștii se pot caza și lua masa la terase, iar cealaltă Kato Koufonissi. Aceasta din urmă este nelocuită și poate fi văzută doar printr-o scurtă călătorie cu barca.

Deși nu mulți știu de insulă, aceasta a devenit tot mai vizitată în ultimul deceniu. Pentru a ajunge aici, trebuie să ajungi la Atena, după care să iei vaporul din Pireu. Călătoria este una destul de lungă, de aproximativ 7 ore. O altă variantă ar fi să iei avionul până pe o insulă apropiată de Koufonisia, iar de acolo feribotul.

Advertisement

Ce poți face în Koufonisa

Insula este foarte mică, având suprafața de doar 15 kilometri pătrați. Se află la jumătate de oră de Naxos și este o insulă foarte liniștită. Acolo există doar un drum principal, magazine mici, iar mașinile sunt puține.

Turiștii care ajung aici au diverse opțiuni pentru a vizita insula. În timp ce unii vizitează cele trei plaje cu nisip, alții merg într-un mic golf. Sunt doar 3,5 kilometri pentru a ajunge dintr-o parte în alta a insulei, așa că se poate merge și pe jos.

Chora este locul principal de pe insulă, un sat mic unde te poți caza și unde te poți bucura de preparate delicioase la tavernele și cafenelele care se regăsesc acolo. Dacă urci drumul din centru, vei găsi o moară veche, acolo unde seara te poți bucura de cocktail-uri și muzică.

Pe insulă există un loc secret, aflat în celălalt capăt al Koufonisiei, la 3,5 kilometri de Chora. Vei găsi un drum simplu, care urcă puțin, la capătul căruia vei coborî pe o plajă secretă, notează phonline.ro.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *