Ceaiul de gălbenele este un remediu binecunoscut părinţilor şi bunicilor noştri! Fiind o plantă deosebit de puternică şi versatila, acesta a fost folosită ca remediu naturist timp de sute de ani. Gălbenelele, pe numele lor oficial, Calendula Officinalis, sunt o plantă de cultură anuală, cu un miros intens, care cresc din abundenţă în Europa de Est.
Acum că iarna şi-a intrat în drepturi, va trebui să bem cât mai multe ceaiuri fierbinţi pentru a preveni gripele şi răceala! Ceaiul de gălbenele este ideal pentru vremea rece, deoarece aduce organismului numoeroase beneficii precum:
1. Are puternice proprietăţi antimicrobiene şi antifungice. Astfel ceaiul de gălbenele este ideal pentru a ne curăţa organismul de orice infecţie,iar efectul său antiseptic întăreşte sistemul imunitar. Acum, în sezonul rece, ne putem baza pe gălbenele pentru a trata răcelile, tusea, gripa şi alte probleme sezoniere.
2. Sprijină regenerarea pielii şi îmbunătăţeşte vederea, deoarece conţine puternicul antioxidant betacaroten. Poţi obţine mai mult betacaroten dintr-o cană de infuzie de gălbenele decât dintr-un pahar de suc de morcovi.
3. Ne protejează de bronşită şi calmează durerile din gât, datorită uleiurilor volatile preţioase din compoziţie, care ajută la scăderea inflamaţiei. De asemenea, poţi utiliza ceaiul de gălbenele pentru gargară, fiind deosebit de util celor care suferă de gingivită, afte sau alte tipuri de inflamaţii în cavitatea bucală.
4. Te ajută să îţi menţii tenul curat! Ceaiul de gălbenele aplicat topic, ajută la reducerea inflamaţiei şi a roşeţei asociată cu acneea, poate calma iritaţiile, sprijini vindecarea rănilor mici sau te poate ajuta să estompezi urmele de la acnee. Aşadar, după ce ieşi din duş clăteşte-ţi tenul cu ceai de gălbenele timp de câteva săptămâni şi vei beneficia de efectele sale antiseptice.
5. Calmează durerile de stomac, greaţa, gastrita şi colicile. O infuzie de gălbenele cu puţina miere de salcâm va ameliora durerile de stomac.
https://www.ziarulring.ro/sanatate/ceaiul-de-glbenele-remediul-de-sezon-pentru-grip-i-gtul-inflamat