ZiarulRing

08-oct.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Cea mai simplă rețetă de salată de fructe. Desertul ușor de preparat

Salata de fructe este o rețetă simplă și delicioasă de desert. Aceasta poate fi servită în anotimopul cald, precum și în cel rece.

Avatar

Publicat

pe

Salata de fructe este o rețetă simplă și delicioasă de desert. Aceasta poate fi servită în anotimopul cald, precum și în cel rece.

Cea mai simplă rețetă de salată de fructe. Acesta este cel mai ușor desertul de preparat

Aveți mai jos o idee de rețetă de salată de fructe delicioasă. Aceasta este foarte simplu de făcut, este chiar și la îndemâna unei persoane care nu a mai pășit într-o bucătărie cu scopul de a găti ceva.

În plus, delicioasa rețetă de salată de fructe poate fi servită și var, precum și în anotimpul rece, întrucât fructe de găsesc pe tot anotimul anului.

Cea mai simplă rețetă de salată de fructe. Desertul ușor de preparat

Ingrediente necesare pentru salata delicioasă de fructe

1/2 ananas
2 portocale
2 kiwi
250 grame de căpșuni (dacă e sezon)
2 mere
100 de grame de pepene roșu (dacă e sezon)
50 mililitri de miere
câteva frunze de mentă proaspătă
50 de mililitri de coniac (opțional)
semințe de alune, fistic sau nucă (opțional)
fructe uscate cum ar fi stafidele (opțional)
înghețată(opțional)
frișcă(opțional)
sos de vanilie, caramel sau ciocolată (opțional)

Mod de preparare al delicioasei salate de fructe

Portocala se curăță și se separă. Bucățile de portocală se taie în două și se înlătură eventuale semințe. Se pun într-un castron încăpător. Banana se curăță și se taie în bucăți de-o înghițitură. Peste fructele tăiate se stoarce sucul de la o jumătate de portocală. stors sucul de la jumătate de portocală. Acesta va da gust bun salatei, dar va preveni și oxidarea fructelor.

Advertisement

De asemenea, ananasul se decojește, iar pulpa acestuia se taie în cuburi de mărimea de care preferă fiecare. La fel, fructele de kivi se curăță și se feliază peste restul fructelor deja tăiate. Căpșunile se curăță și ele de codițe și se feliază în același fel cu fructele de kiwi. Pepenele va trebui curățat de semințe, feliat și adăugat în castronul cu celelalte fructe. Merele vor trebui curățate, feliate și adăugate peste restul fructelor.

Peste fructele tăiate se adaugă mierea, alcoolul, se adaugă frunzulițele de mentă și se amestecă.
Salata se dă la rece la rece timp de jumătate de oră. După ce a fost scoasă poate fi servită. Salata poate fi servită cu ingredientele pe care nu le-am pomenit, înghețată, sos de caramel, frișcă…etc. Vă dorim Poftă Bună!!!

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *