Salata de vinete se numără printre aperitivele cele mai iubi8te de românii, atât de iubite încât de multe ori devine chiar un fel principal. Aveți mai jos cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de vinete, rețeta tradițională, din moși strămoși.
Aceasta este cea mai bună salată de vinete. Rețeta tradițională este extrem de simplă și ieftină
Salata de vinete este un aperitiv foarte consumat de către românii pe timpul verii. Salata de vinete poate fi consumată și imediat după preparare, dar mulți dintre români preferă să o consume rece, de la frigider.
De asemenea, mulți dintre români consumă salata de vinete cu maionezăcombinată. Aveți mai jos cea mai simplă și ieftină rețetă de salată de vinete. Indiferent de invitați, salata de vinete va fi apreciată de către toți.
Cea mai bună salată de vinete. Rețeta tradițională este extrem de simplă
Ingrediente rețetă salată de vinete cu maioneză:
1,5-1,7 kg vinete proaspete (după coacere rămân cca. 850 g)
3 gălbenușuri proaspete
sare
cca. 150-200ml ulei de floarea soarelui
zeamă de lămâie după gust
Mod de preparare salată de vinete:
Pentru început vinetele se coc, după care se decojesc. Apoi, vinetele coapte și curățate se pun într-o strecurătoare de plastic și se lasă la scurs 2-3 ore. Acestea va lăsa multă zeamă. De asemenea, pentru salata de vinete se pot folosi vinete coapte puse la borcan sau la congelator, pentru iarnă.
După ce vinetele s-au scurs, acestea vor fi puse pe un tocător de lemn și mărunțite cu un cuțit cu lama de inox. Un cuțit de oțel va înegrii vinetele. De asemenea, ceapa va trebui curățată și mărunțită fin. Dacă se preferă vinete cu maioneză se va face maioneza sau se va cumpăra din comerț. Pentru maioneză se vor folosi ingredientele anunțate mai sus. Astfel, într-un bol se vor amesteca vinetele tocate, ceapa mărunțită și maioneza. Se va săra după gust și vor fi bune de servit. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!