ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cea mai bună băutură răcoritoare din lume. Are un ingredient secret și se prepară în 10 minute

Cum se prepara trandafirata

Avatar

Publicat

pe

Te-ai săturat de băuturile răcoritoare din comerț și vrei să îți tratezi familia sau musafirii cu ceva nou, natural și sănătos? Ei bine, îți aducem o rețetă destul de rară, dar care îți va face vara minunată. În plus, trandafirata, că despre ea este vorba, se prepară foarte ușor.

Iată care sunt ingredientele pentru o trandafirată de excepție

Trandafirată. Ingrediente:
petalele de la 25 de trandafiri de dulceață
6 litri apă
500g zahăr
350ml suc de lămâie (eu am folosit 5 lămâi)
2 lămâi tăiate în felii

Mod de preparare: În primul rând, rupe petalele trandafirilor și spală-le bine, apoi lasă-le la scurs. Trebuie să folosești un borcan mare, de sticlă. Dacă ai cumpărat deja un borcan cu robinet, cum se găsește prin toate magazinele de bricolaj, este și mai bine.

Cum se prepara trandafirata

Trandafirata trebuie să stea la soare

Adaugă zahărul împreună cu sucul de lămâie și amestecă puțin. După aceea, adaugă petalele de trandafir, apoi apa și feliile de lămâie. Amestecă din nou, apoi mută borcanul într-un loc însorit, cum ar fi un pervaz.

Atenție! Acoperă borcanul cu băutura răcoritoare cu o farfurie, nu cu un capac bine închis, pentru a lăsa lichidul să respire în timpul macerării. Cu ajutorul unei linguri cu coadă lungă, amestecă trandafirata o dată pe zi, pentru a te asigura că zahărul s-a topit bine.

Advertisement

După cele 48 de ore de stat la soare, trandafirata este numai bună pentru a fi băută ca atare, sau pentru a completa un pahar de gin cu multa gheață.

Dacă ai norocul ca borcanul plin cu trandafirată să intre în frigider, ești norocos. Dacă nu, poți transfera trandafirata în sticle pe care să le pui la frigider, deoarece în zilele toride de vară, un pahar plin cu toată mireasca trandafirilor te va pune pe picioare.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *