ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ce trebuie să faci după ce ai sterilizat pisica. E foarte important să ții cont de aceste lucruri

Avatar

Publicat

pe

Ce trebuie să faci după ce ai sterilizat pisica. E foarte important să ții cont de aceste lucruri. Castrarea este o operație uzuală și de rutină care implică îndepărtarea organelor de reproducere sexuale ale animalului de companie.

Tot ce e bine să cunoști după sterilizarea pisicii. Medicii veterinari spun că este indicat să știi aceste aspecte importante

FANATIK îți spune tot ce e bine să cunoști după sterilizarea pisicii. Medicii veterinari spun că este indicat să știi aceste aspecte importante atunci când se îndepărtează ovarele și uterul printr-o incizie mică în partea stângă.

Operația poate fi realizată și sub linia taliei. Pentru motani procedura se numește castrare și implică îndepărtarea testiculelor, procedura fiind una simplă și care nu necesită cusături. La femele procedura este denumită sterilizare.

Imediat după procedură stăpânii de animale de companie trebuie să monitorizeze recuperarea. E bine ca pisica să fie urmărită pentru semne de orice complicații post-operatorii, cum ar fi sângerarea excesivă, inflamația sau secrețiile neobișnuite.

De asemenea, pisica trebuie să aibă parte de repaus și confort. Asta înseamnă că trebuie să aibă un loc liniștit și confortabil pentru odihnă, departe de orice stres sau agitație. Totodată, trebuie supravegheată alimentația.

Animalele de companie au nevoie de porții mici și ușoare, de aceea e bine să se evite hrana uscată timp de câteva zile și să se asigure accesul la apă proaspătă. În cazul în care medicul veterinar recomandă o dietă specială post-operatorie e bine să se urmeze instrucțiunile cu mare atenție.

Advertisement

Sfaturi pentru pisică după sterilizare

Un alt sfat de care trebuie să ții cont atunci când pisica este sterilizată este să nu fie antrenată în joacă solicitantă. Medicii veterinari recomandă de fiecare dată ca animalul de companie să evite joaca și săriturile în primele zile după operație.

E important să fie prevenite eventualele răni sau vătămări. Medicamentele prescrise de medic trebuie luate conform instrucțiunilor. De asemenea, e bine să se evite litierele cu nisip care conțin granule mici ce pot irita zona post-operatorie.

Controlul veterinar trebuie respectat conform programului de controale post-operatorii. Stăpânii trebuie să discute orice nelămurire. În plus, oamenii care au animale de companie trebuie să verifice suturile și cusăturile care pot avea semne de inflamație, roșeață sau secreții.

Zoan trebuie păstrată curată și uscată. Se folosește o compresă umedă pentru a curăța cu grijă zona suturată, dacă este necesar. De asemenea, pisicilor trebuie să li se acorde mai multă atenție și afecțiune după sterilizare.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *