back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, decembrie 22, 2024

Ce sunt probioticele şi prebioticele şi cum ne cresc imunitatea

Distribuiți

Tractul digestiv este principala poartă de intrare în organism a microbilor responsabili de bolile infecţioase, iar flora intestinală este cea mai importantă armă împotriva microbilor. Aceasta este alcătuită din bacterii „bune” şi bacterii „rele”, iar între acestea trebuie să existe un echilibru.

Se hrănesc unele pe altele

Probioticele sunt acele bacterii „bune” care au capacitatea de a menţine şi de a restabili echilibrul florei intestinale şi de a susţine sistemul imunitar. Aceste microorganisme vii sunt de mai multe tipuri, cele mai cunoscute tulpini fiind bifidobacterium şi lactobacillus. Prebioticele sunt substanţe nedigerabile care favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice.

Ele constituie „hrana” pentru probiotice. Cele mai cunoscute prebiotice sunt fructooligozaharidele (FOS), care sunt utilizate la nivelul colonului pentru dezvoltarea şi menţinerea probioticelor din organism. Produsele care conţin probiotice şi prebiotice se numesc simbiotice. Studiile clinice arată că simbioticele au o eficacitate crescută pentru

îmbunătăţirea imunităţii organismului

Absorb toxinele şi ne feresc de cancer O floră intestinală sănătoasă are efect de barieră. Ea împiedică agenţii patogeni care pătrund zilnic în organism să se fixeze la nivelul tractului digestiv. De asemenea, stimulează formarea celulelor imunitare şi le face mai active.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole