ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Ce spune mama copilului sfâşiat de câini despre mesajul lui Solcanu, postat şi retras de pe Facebook

Un şocant mesaj postat de Mircea Solcanu a făcut, marţi seară şi ieri-dimineaţă, înconjurul redacţiilor.

Avatar

Publicat

pe

Un şocant mesaj postat de Mircea Solcanu, prezentatorul emisiunii „Poveştiri de noapte” de la postul Acasă TV, a făcut, marţi seară şi ieri-dimineaţă, înconjurul redacţiilor.

Mesajul, şters la un moment dat, era adresat familiei Anghel, al cărei copil a fost ucis de maidanezi în septembrie anul trecut. Nici mai mult, nici mai puţin, Solcanu dorea familiei să îi moară şi cel de-al doilea copil: mâncat de câini sau chinuit de o boală grea.

Foarte multe ziare şi site-uri au preluat ca atare postarea lui Solcanu, cu sublinierea „Şocant!”. Cele mai dure fraze ale mesajului sunau cam aşa: „Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi. (…) Sper ca Bunul Dumnezeu să vă ia şi celălalt copil, nu sunteţi demni să creşteţi copii pentru ca mai apoi să-i învăţaţi să fie cruzi cu animalele. (…) Cum v-aţi imaginat că lasă Dumnezeu aşa un înger să-i otrăviţi sufletul cu ura voastră?!? Nu l-a lăsat, dar, atenţie, o să-l ia şi pe celelalt şi nu trebuie să-l mănânce vreun căţel, există şi cancer, şi leucemie, şi tetrapareză. Spor la bani şi la copii!”. Mircea Solcanu nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei, dar ni s-a promis un punct de vedere din partea Acasă TV.

Între timp însă, am stat de vorbă cu familia Anghel, dar am cerut şi părerea… specialiştilor. „Este reacţia unui om care nu ştie cât este de greu să creşti un copil” Îndurerata mamă a lui Ionuţ, copilul ucis de maidanezi, a primit vestea acestei postări ca un trăsnet. Au sunat-o nişte prieteni şi au avertizat-o. Şi a fost îngrozită de ceea ce a citit. De parcă o mână nevăzută – pentru că spune că nu-l cunoaşte pe Mircea Solcanu – i-ar fi răsucit un cuţit în rană. O rană sufletească greu de vindecat după pierderea copilului în condiţii atât de tragice. „Am fost şocată când am citit. Vă rog să mă credeţi că şocul a fost foarte mare faţă de ce tot a putut să spună omul acesta pe care noi nu-l cunoaştem. Este reacţia unui om care nu are copii, care nu ştie ce înseamnă să crească un copil, cât este de greu să creşti un copil.

Probabil că de aceea gândeşte aşa. Nu pot să înţeleg. Chiar nu pot să înţeleg cum poate să scrie asemenea lucruri: să-mi moară şi al doilea copil?!?… Mă depăşeşte atitudinea dânsului. Vom vorbi cu domnul avocat şi vom vedea ce decizie vom lua. Nu putem lăsa lucrurile aşa, pentru că nu este normal să scrie şi să gândească aşa ceva. Chiar nu înţeleg. Probabil că iubeşte animalele, dar să iubeşti animalele mai mult decât oamenii?!… Cum vi se pare?”, se întreabă cu amărăciune în glas Felicia Anghel, o mamă atât de încercată de soartă. „Toţi cei care au făcut acuzaţii împotriva noastră s-au făcut de râs” La rândul său, Valentin Anghel, tatăl lui Ionuţ, spune că presa ar trebui să afle şi punctul lor de vedere cu privire la acuzele calomnioase că ar fi primit bani de la diverse televiziuni.

Acesta ne-a declarat: „Nu înţeleg de ce nimeni nu prezintă şi punctul nostru de vedere. În toate comentariile se spune că noi luăm bani de la diverse televiziuni. Vă spun dvs. şi puteţi să scrieţi în «ring» că noi nu am luat niciun ban de la vreo emisiune. Dar asta n-am văzut să spună cineva. Puteţi să spuneţi că eu muncesc, că soţia munceşte… Deci amândoi avem serviciu. Mai ziceau unii că avem vilă, că trăim în lux. Noi avem un apartament cu două camere în rate. Plătim 30 de ani la el. Şi mai avem o rată la maşină.

Advertisement

Deci nu avem bani şi nu am luat bani de la nicio emisiune. Lumea îşi formează o impresie greşită în funcţie de ceea ce se scrie în presă sau pe diverse site-uri împotriva noastră, dar toţi cei care au făcut acuzaţii împotriva noastră s-au făcut singuri de râs”. „Se descalifică pentru totdeauna, în primul rând ca om de presă” Am vrut să aflăm şi părerea unor specialişti. Şi, mai întâi, l-am contactat telefonic pe conf. dr. Hanibal Dumitraşcu, psiholog şi sociolog, care ne-a declarat: „Este într-adevăr şocant.

Dacă a scris aşa ceva, nu poate fi decât un dezaxat, un dezechilibrat, un personaj cu grave probleme de identitate personală. Nu pot să fac comentarii despre viaţa lui personală, dar, dacă a postat pe Facebook aşa ceva, se descalifică pentru totdeauna, în primul rând ca om de presă, şi, fără nicio îndoială, avem de-a face cu un personaj care are grave tulburări de comportament, de personalitate”. „Eu nu văd decât o confuzie isteroidă care nu face decât să inducă ură faţă de o familie care a fost victima unei tragedii” Psihologul (şi sociologul) Hanibal Dumitraşcu mai spune referindu-se la gestul lui Solcanu): „Nu ai voie să faci aşa ceva sub nicio formă. Cu toţi iubim animalele, dar dincolo de dragostea faţă de animale, care este absolut normală, legitimă, este grija faţă de semenul tău, de om.

Trebuie să manifeşti solidaritate faţă de om. Iar în cazul acelui copil vorbim despre faptul că el a murit pentru că nişte animale l-au sfâşiat sigur, din cauza oamenilor, până la urmă, care i-au lăsat de izbelişte pe străzi, dar asta nu incumbă că asupra animalelor de pe stradă nu trebuie să ai control. Despre asta discutăm. În ce priveşte mişcarea asta absolut nesănătoasă, isterică a aşa-numiţilor iubitori de animale, eu nu văd niciun fel de luciditate, decât o confuzie isteroidă care nu face decât, iată, să inducă ură, adversitate faţă de o familie care, până la urmă, a fost victima unei tragedii”.

Psihiatrul Tudose, „DIAGNOSTIC” pentru Solcanu: „Un psihopat grav antisocial”! Ce RECOMANDARE face reputatul profesor NOTĂ. EXISTĂ „COD ROŞU” ŞI PENTRU MAIDANEZI? DEVINE O „HAITĂ” MAI AGRESIVĂ ÎN… GER? Aflaţi în ziarul „ring” de mâine ce spun părinţii lui Ionuţ despre faptul că „Legea lui Ionuţ” încă nu se aplică, despre faptul că maidanezii sunt încă liberi şi că aşa-zişii iubitorii de maidanezi le fac un rău acestor animale promiţând doar că-i adoptă, lăsându-i de fapt pradă gerului, şi „codului roşu”, care-i înfometează şi-i face agresivi. Atât de agresivi încât pe tatăl lui Ionuţ l-au atacat haitele flămânde chiar la mormântul copilului său ucis… de maidanezi.

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/229469/-Am-fost-socata-Cum-poate-sa-scrie-sa-mi-moara-si-al-doilea-copil-Vezi-ce-spune-mama-lui-Ionut-dar-si-specialistii-despre-mesajul-lui-Solcanu-postat-si-retras-de-pe-Facebook

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *