back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, decembrie 22, 2024

Ce să pui în aluatul de langoși ca să iasă pufoși și gustoși. Ingredientul secret pentru cele mai bune scovergi cu brânză

Distribuiți

Langoșii sunt unele dintre preparatele pe care românii, și nu numai, le adoră. Se pot cumpăra, de obicei, din zonele turistice, în special din zona Ardealului, dar se pot face și acasă și nu este deloc greu. Rețeta este una simplă și rapidă.

Rețetă de langoși. Ingredientul secret pentru scovergi delicioase cu brânză

Langoșul este la bază un produs tradițional din Ungaria și Austria, dar a căpătat o notorietate foarte mare și la noi în țară. Unii îl mai cunosc drept scovergă cu brânză sau gogoașă cu brânză. Indiferent de denumire, în mod cert îi vei surprinde pe cei dragi dacă le vei pune pe masă langoși.

Totodată, aflați că langoșii sunt foarte populari și în Grecia sau Turcia. Mulți îi adoră fiindcă au o textură ușor crocantă, dar și pufoasă a aluatului și merg foarte bine în combinație cu brânză sărată, de obicei urdă, cu cașcaval, smântână, usturoi și cu puțin mărar.

Scovergile cu brânză sunt, ce-i drept, mai pufoase, dar și mai delicioase dacă se mănâncă atunci când sunt calde. În ultima vreme s-a mai modificat compoziția lor. Acum se găsesc și cu miere de albine și nuci, cu ciocolată și fructe, cu varză sau cu slănină cu ceapă.

De regulă, acest tip de turte se umplu cu brânză sărată și cremoasă de tip feta, dar dacă nu se clasează printre favorita voastră, o puteți înlocui cu cașcaval, telemea, brânză de burduf sau brânză de tip halloumi. Pentru o aromă mai deosebită, puteți presăra și oregano sau busuioc.

Dacă ți-am făcut poftă, iată o listă de ingrediente: 500 grame de făină, de tip 000, 25 grame de drojdie proaspătă, 350 ml apă călduță, 1 praf de sare, ulei pentru prăjit și opțional pentru servire: smântână, brânză telemea rasă, gem, cașcaval sau o dulceață la alegere.

Modul de preparare al langoșilor cu brânză

Ca să faci scovergi/langoși cu brânză sau oricare alt tip de conținut ai nevoie în primul rând de aluat. Aluatul trebuie frământat bine și lăsat la dospit în jur de 20 de minute. În caz contrar se va lipi de mâini, iar preparatul va fi unul tare la final.

”Se pune drojdia proaspata in apa calduta si se dizolva punem si praful de sare adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluatul neted, omogen si putin mai moale. Pe planul de lucru presaram faina si impartim aluatul in bilute ceva mai mari, ungem fiecare bila cu ulei si le lasam la dospit 20min.

Langosii se formeaza prin presarea aluatului cu degetele pana obtinem un cerc de marime potrivita dar nu foarte subtire. Se pun la prajit in baie de ulei si se rumenesc frumos pe fiecare parte”, potrivit Rețete culinare cu Dana Valery.

Iuliana Dima
Iuliana Dima
Redactor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole