ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Ce să pui în aluat ca să faci pizza delicioasă. Ingredientul secret al italienilor

Avatar

Publicat

pe

Rețeta delicioasă de pizza de casă pe care o merită să o încerci. Se gătește foarte repede și conține un ingredient secret pe care și italienii îl folosesc. Dacă îl adaugi, vei simți cu siguranță diferența.

Ce să adaugi în aluatul de pizza pentru a fi gustoasă

Pizza este un preparat ce nu lipsește din casele românilor, care îl comandă în număr mare. La fel de mulți sunt și cei care aleg să o pregătească în casă, însă dezavantajul este că nu are gustul celei de la restaurant.

Cu rețeta potrivită, totuși, oricine se poate transforma într-un adevărat bucătar italian. Este vorba despre chefir, care se adaugă în aluat, iar datorită acestuia, pizza va fi pufoasă și delicioasă.

Astfel, ingredientele pentru blat sunt următoarele: 2 ouă, 1 linguriță de sare, 500 ml de chefir, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de zahăr, 50 ml ulei și 4 căni de făină.

Pentru topping, vei avea nevoie de: 1 ardei gras verde, 1 ceapă, 1 roșie, 500 grame de cârnați afumați, dar și 300 grame de mozzarella. Și asta este tot. Totodată, când vine vorba de pregătire, pașii sunt simpli.

Rețeta pas cu pas

Pentru început, într-un catsron încăpător se adaugă chefirul, ouăle, zahărul, bicarbonatul de sodiu și uleiul. Toate se amestecă bine, până când compoziția devine omogenă.

Advertisement

Ulterior, se adaugă făina, care se încorporează cu atenție, și când aluatul devine uniform, se scoate din bol. Separat, se tapetează o tavă cu hârtie de copt, pe care se așează aluatul de pizza.

Peste acesta se pune ketchup, ceapă, cârnați, ardei, roșii și mozzarella. După aceea, tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și se coace aproximativ jumătate de oră.

Atunci când aluatul este suficient de rumenit și trece testul cu scobitioarea, atunci pizza este gata. Preparatul se scoate din cuptor și se taie când încă este cald, însă chefirul va menține va menține blatul pufos și după răcire.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *