Ai gândaci în casă nu știi cum să scapi de ei? Există soluții? În primul rând ar fi bine însă să rezolvi și problema din exterior. Asigură-te că ai plasă pusă la geamuri și că izolația este de bună calitate.
Ce să faci dacă ai gândaci în casă
De asemenea, verifică bine și scurgerile. Nu de puține ori se întâmplă să ai gândaci în casă pentru că acești ajung prin țevi, iar mai apoi intră fie prin bucătărie, fie prin baie și ajung în camera ta.
Dacă ai rezolvat aceste aspecte importante și totuși ai în continuare gândaci în casă, află că există trucuri eficiente care te pot salva. Primul ar fi insecticidele din comerț, dar acestea pot fi periculoase dacă ai un animal de companie.
De asemenea, mirosul lor destul de înțepător poate fi totodată neplăcut pentru anumite persoane. Vestea bună este însă că există și trucuri cu ingrediente naturale, pe care sigur le ai și tu în casă.
Detergentul de vase spre exemplu te poate ajuta dacă ai gândaci în casă. În cazul în care nu știai, ei respiră prin piele. Astfel, dacă vei pulveriza o soluție cu detergent de vase prin casă, aceștia se vor sufoca.
Trucuri geniale cu ingrediente pe care sigur le ai în casă
O altă alegere poate fi uleiul de lavandă. El este esențial și dacă vrei să scapi de ploșnițe. Deși are un miros plăcut pentru noi, doar câteva picături pot ucide țânțarii. Îl poți pulveriza îl locul unde îi vezi, dar și la uși sau geamuri.
Și oțetul alb are beneficii uimitoare când vine vorba de eliminarea insectelor. Iar o altă soluție este să amesteci zahăr cu bicarbonat de sodiu în cantități egale. Pune soluția unde vezi gândacii, iar după ce o vor mânca vor muri la scurt timp.
Un alt truc genial este cel cu frunze de dafin. Pune-le prin casă, acolo unde vezi că apar gândacii. Mirosul puternic pe care acestea îl au îi va ține la depărtare. Mai sunt însă și alte soluții pe care te poți baza.
De iarba mâței ai auzit? Aceasta este extrem de eficientă dacă ai gândaci în casă. Nu trebuie decât să fierbi un litru de apă, iar mai apoi să adaugi iarba și să o lași la sfert timp de 10 minute. Odată ce s-a răcit, soluția obținută se pune într-un pulverizator și se aplică în locurile unde stau gândacii.