ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ce s-a ales de “fata cu ochii verzi” a cărei imagine a rămas în istorie

Avatar

Publicat

pe

Ce s-a ales de “fata cu ochii verzi”, devenită celebră în toată lumea. Povestea ei este cutremurătoare, chiar și la atâția ani după ce a fost făcută publică imaginea.

Ce s-a ales de “fata cu ochii verzi”

Sharbat Gula este numele tinerei care devenea celebră în toată lumea la doar 12 ani. Sharbat Gula a devenit cunoscută în întreaga lume datorită portretului realizat de fotograful Steve McCurry în 1984. Fotografia a apărut pe coperta revistei National Geographic și a devenit un simbol.

Aceasta are acum 51 de ani și informațiile arată că a ajuns în Italia după evacuările afganilor făcute de către țările din Vest, în contextul în care talibanii au preluat puterea.

Autoritățile din Italia au anunțat că țara pe care o reprezintă a organizat evacuarea celebrei fete cu ochii verzi, ea fiind cea care a solicitat ajutor pentru a pleca din țară.

Guvernul italian a mai transmis că va face tot ce îi stă în putere pentru ca aceasta să fie integrată în societatea italiană.

“Fata cu ochii verzi” este acum căsătorită și are copii, dar a fost nevoită să plece din țara natală. Ea a stat o vreme în Pakistan, dar a fost ulterior deportată în Afganistan. Acum va începe o nouă viață în Italia.

Advertisement

Sharbat Gula avea doar 12 ani când a devenit faimoasă

Sharbat Gula era o fată afgană de aproximativ 12 ani când a fost fotografiată și locuia într-un tabără de refugiați din Pakistan în timpul războiului sovietico-afgan.

Privirea ei intensă și ochii verzi au făcut ca portretul să fie remarcabil, iar ea să fie recunoscută în toată lumea.

Viața ulterioară a lui Sharbat Gula a fost dificilă, marcând povestea tragică a mulțimii de refugiați care au suferit în timpul războiului din Afganistan.

Fotografia “Fata Afgană” a fost realizată de celebrul fotograf Steve McCurry în 1984. Fotografia a fost publicată pentru prima dată pe coperta revistei National Geographic în iunie 1985. Imaginea a devenit una dintre cele mai recunoscute din istoria fotografiei.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *