ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Ce criză? Ministerul Finanțelor și-a luat aproape un hectar de mochetă pentru sediul central

Avatar

Publicat

pe

202.941,2 euro este suma pe care Ministerul Finanțelor Publice, instituție care, anul trecut, a promovat în Guvern mai multe acte normative cu caracter auster, a cheltuit-o tot în 2023, pentru a-și schimba covoarele de la sediul central. Este vorba despre un contract referitor la înlocuirea a 8.000 de metri pătrați de mochetă și de turnarea de șapă autonivelantă, pentru planeitatea pardoselii.

Mocheta veche, decopertată, a fost recuperată, fiind transportată și depozitată la un alt sediu al Ministerului Finanțelor. Firma care a fost selectată, în baza unui acord-cadru și a două contracte subsecvente (dintre care ultimul parafat în 29 decembrie 2023), a mai montat mochetă și tapet din PVC la sediul Camerei Deputaților și la Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Finanțelor a pus la cale această afacere de schimbare a „acoperământului” podelelor din sediul propriu chiar în perioada în care Guvernul pregătea, anul trecut, vestita Ordonanță a austerității. Mai exact, instituția condusă de Marcel Boloș a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) un anunț de participare, potrivit căruia dorea să achiziționeze mochetă, cu tot cu montaj, la care se adăugau lucrările conexe de reparații la pardoseli și turnarea unei șape autonivelante. Aceste lucrări de modernizare vizează sediile Ministerului Finanțelor din bulevardul Libertății, numerele 14 și 16, din sectorul 5 al Capitalei.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *