ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cât au ajuns să plătească primăriile din țară pentru decorațiunile de Crăciun. Orașul care cheltuie cei mai mulți bani

Primăriile din țară plătesc în această perioadă milioane de lei pentru decorațiunile de Crăciun.

Avatar

Publicat

pe

Primăriile din țară plătesc în această perioadă milioane de lei pentru decorațiunile de Crăciun. Capitala este lider detașat la capitolul cheltuieli cu luminițele și celelalte obiecte decorative care împodobesc străzile de sărbători.

Primăriile din țară au ajuns să plătească milioane de lei pentru decorațiunile de Crăciun

Capitala cheltuie cei mai mulți bani


Încă de la mijlocul lunii noiembrie, la nivel național a început bătălia târgurilor de Crăciun. În marile municipii și în București, de la o zi la alta se mai deschide câte un târg.

Într-un ritm alert, luminițele se montează și ele, iar centrale orașelor și principalele artere sunt îmbrăcate în straie de sărbătoare. Întrebarea aflată pe buzele multora în aceste zile este cât costă aceste luminițe și unde se plătește cel mai mult pentru asta?

Banii pe care autoritățile locale îi plătesc sunt mulți și vin toți de la buget. O analiză prezentată de Hotnews.ro scoate la iveală faptul că în București sunt cele mai mari cheltuieli la acest capitol.

Primăria Generală condusă de Nicușor Dan a încheiat două contracte pentru luminițele de Crăciun. Ele se ridică la valoarea de 5,3 milioane lei. De subliniat că și primăriile de sector alocă sume importante pentru a împodobi parcurile sau diverse locuri de promenadă. Recent, edilii au deschis și târguri separate de cel al Primăriei Generale.

Advertisement

Luni, 27 noiembrie, primăria Sectorului 3 a anunțat că va inaugura, joi, un târg denumit generic ”Laminor Winter Wonderland”. ”Cel mai mare târg indoor și outdoor din România, va fi deschis de Primăria Sectorului 3 în data de 30 noiembrie, ora 18.00. Târgul se va desfășura până pe 2 ianuarie 2024 în incinta halei istorice Laminor, situată pe bulevardul Basarabia nr. 256”, anunță instituția.

Ce orașe au mai cheltuit sume uriașe cu decorațiunile de Crăciun


În clasamentul cheltuielilor, după București găsim municipiul Constanța. Cei de la malul mării au dat 3,4 milioane de lei pentru iluminatul festiv al străzilor. Apoi, la Cluj-Napoca se cheltuiesc 1.2 milioane de lei.

La Oradea, firma care se va ocupa de montarea, mentenanța și demontarea decorațiunilor va încasa de la primărie 1,1 milioane de lei. Costuri mai mici sunt în Timișoara, 930 de mii de lei, Vaslui – 750 de mii de lei și Iași – 400 de mii de lei.

În ceea ce privește situația de la Craiova, nu se știe oficial cât costă luminițele de Crăciun. Sursa citată notează că acestea se pun în baza contractului de delegare de gestiune pentru iluminatul public din 2015

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *