ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Cât a luat, de fapt, Dan Capatos la BAC. A picat la Limba și Literatura Română

În fiecare an, știrile legate de Bacalaureat trezesc amintiri puternice pentru multe dintre vedetele din România.

Avatar

Publicat

pe

În fiecare an, știrile legate de Bacalaureat trezesc amintiri puternice pentru multe dintre vedetele din România. Pentru unele sunt amintiri dureroase deoarece nu au reușit să promoveze examenul maturității nici acum. Pentru altele însă sunt amintiri plăcute, pe care le place să le împărtășască cu ceilalți, mai ales că au trecut câțiva ani de-atunci și pot râde pe seama lor.


Dan Capatos a picat prima probă a Bacalaureatului, după ce a luat nota 3 la limba și literatura română


Una dintre vedetele de la noi care a avut probleme la Bacalaureat a fost Dan Capatos. Prezentatorul emisiunii Xtra Night Show de la Antena 1 a întâmpinat ceva probleme atunci când a absolvit liceul. Cel care avea să devină cunoscut în toată țara peste ani și ani, s-a înscris la Bacalaureat, însă un eveniment nefericit l-a făcut să ia nota 3 la limba și literatura română.
”Am picat BAC-ul! Am fost prima generație care a dat BAC-ul oral la româna. Noi am spart gheața! Șefa de comisie era o baborniță. O doamnă distinsă. În comisie era și diriginta mea. Zic: ”Gata, n-am nici o problemă!”. M-a întrebat baba aia ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi. Eu: ”Nu știu”. S-a mirat aia: ”Cuuuum, nu știi ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi?!”. Eu, fiind diriginta de față și fiind prietenă cu noi, spun: ”Doamnă, eu nu ascult în gura la toți proștii!”.


Profesorii din comisie nu au gustat gluma lui Dan Capatos


Toată comisia aștepta ca Dan Capatos să spună că Arghezi a fost supranumit de Tudor Vianu ”poet al omului”, după cum susține și în volumul ”Arghezi, poet al omului”, publicat în 1964, însă nu a fost așa.


Cum cei din comisie nu au gustat deloc gluma lui Dan Capatos, pe care îl puteți vedea cum arăta în tinereâe în Galeria Foto, l-au ”potcovit” cu nota 3 la limba și literatura română. Și uite așa a picat Dan Capatos prima sesiune de Bacalaureat, însă a revenit toamna și a promovat examenul de Bacalaureat

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *