ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Casă memorială de 100.000 de euro pentru un mare actor român. Planul secret al femeii care l-a iubit enorm (exclusiv)

Cum va arăta casa care îl va comemora pe marele artist și despre cine este vorba veți afla în continuare.

Avatar

Publicat

pe

Un cunoscut actor român va avea o casă memorială în valoare de 100.000 de euro. Cum va arăta casa care îl va comemora pe marele artist și despre cine este vorba veți afla în continuare.


Casă memorială de 100.000 de euro pentru un mare actor român


Celebra actriță româncă, Anca Pandrea locuiește într-o casă din București, situată lângă Spitalul Floreasca. Locuința sa este evaluată la o sumă de 100.000 de euro și este lăsată moștenire de la bunica ei din partea tatălui. În cadrul unui interviu pentru impact.ro, artista a povestit că vrea să-i facă aici casă memorială fostului său partener de viață. Este vorba de îndrăgitul actor Iurie Darie.


”Vreau să fac aici casă memorială. Iar în încăperea de la intrare, acolo unde o perioadă eu și Iura am avut o mica afacere cu vin, să fac o expoziție cu lucrările lui Iura al meu. Tablourile cele mai reușite o să le donez însă unui muzeu, care să fie vizitat de cei care iubesc arta și cultura”, a spus artista în exclusivitate pentru impact.ro.

Anca Pandrea vrea să-i păstreze memoria vie regretatului actor Iurie Darie


Deoarece casa este moștenire, iar fiecare colț din ea îi aduce aminte de Iurie Darie, Anca Pandrea nu dorește ca locuința ei să ajungă pe mâna oricui. Așadar artista a început toate demersurile pentru ca imobilul să ajungă casă memorială. Însă, se pare că pandemia de coronavirus i-a stricat planurile actriței.


”Cu câteva săptămâni înainte de starea de urgență, vorbisem cu prietena mea, Ingrid Stegaru, care e la Agenția de artă, să mă ajute să-i păstrez vie memoria lui Iura și chiar și pe a mea, atunci când nu voi mai fi. Vreau să fac aici casă memorială. Iar în încăperea de la intrare, acolo unde o perioadă eu și Iura am avut o mică afacere cu vin, să fac o expoziție cu lucrările lui Iura al meu.


Vreau ca totul să rămână așa cum e acum, așa cum am trăit eu și cu Iura. Tablourile să rămână pe pereți, să nu se demoleze nimic. Atunci când a murit Iura, am comandat o placă comemorativă care e montată pe pereții exteriori ai clădirii, care acolo vreau să rămână”
Tablourile cele mai reușite o să le donez însă unui muzeu, care să fie vizitat de cei care iubesc arta și cultura. Probabil, tineretul nu va avea curiozitatea să viziteze casa memorială, dar la un muzeu creațiile lui sunt mai vizibile”, a declarat Anca Pandrea.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *