ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Care sunt cele mai bune universități din lume pentru 2025. Marea Britanie are două în Top 3

Avatar

Publicat

pe

Absolvenții de liceu, care au scăpat de examenul de Bacalaureat, se pregătesc pentru admiterea la facultate, iar numărul tinerilor români interesați să își continue studiile în străinătate este în creștere. Conform celui mai recent clasament internațional, două din top trei cele mai bune universități din lume se află în Marea Britanie, care este și una dintre destinațiile preferate ale românilor, pentru studii. Este vorba despre Imperial College London, care a urcat patru poziții în clasamentul internațional, și Universitatea din Oxford. Doar două universități românești – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București – figurează în top 1.000 al reputatului clasament anual QS World University Rankings.

QS World University Rankings este un clasament anual al universităților din întreaga lume, publicat de Quacquarelli Symonds (QS), o companie specializată în analiză educațională și consultanță, care se bazează pe mai mulți indicatori, precum: reputația academică, reputația printre angajatori, citările pe facultate, proporția de cadre didactice internaționale și de studenți internaționali, colaborările internaționale în cercetare și succesul absolvenților pe piața muncii.

Ultima ediție a clasamentului global (QS World University Rankings 2025) ierarhizează peste 1.500 de instituții de învățământ superior, iar rezultatele se bazează, spun autorii, pe analiza a 17,5 milioane de lucrări academice și pe opiniile a peste 240.000 de cadre universitare și angajatori.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *