Iată când trebuie să adaugi mălaiul pentru mămăligă în apă pentru a evita formarea cocoloașelor. E bine să ții cont de acest truc pentru ca preparatul tău să fie cremos și delicios.
Când trebuie să adaugi mălaiul pentru mămăligă în apă. Trucul prin care eviți formarea de cocoloașe
Mămăliga este unul dintre cele mai simple preparate pe care le poți face acasă și reprezintă un bun înlocuitor pentru pâine. O poți consuma alături de alte feluri de mâncare și este delicioasă.
Un avantaj este faptul că se face ușor și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Deși există mai multe rețete pentru a găti mămăliga, toate au la bază un singur lucru, și anume faptul că se gătește cu făină de porumb.
Important este să știi care sunt pașii de bază pentru acest fel de mâncare și când trebuie să adaugi mălaiul în apă pentru a evita formarea de cocoloașe.
În general, multe gospodine așteaptă să fiarbă apa pentru a adăuga mălaiul, dar există și o altă variantă. După ce ai pus apa la fiert, e bine să adaugi în aceasta un praf de sare.
Poți adăuga apoi și un praf de făină de porumb măcinată, presat din aer. Nu trebuie să aștepți până când fierbe apa pentru a adăuga și restul de mălai.
De asemenea, trebuie să anticipezi când va fierbe apa, după care să torni făină de porumb înainte de acest moment. În felul acesta, nu vei mai avea cocoloașe care ar putea strica textura felului de mâncare.
Cum obții o mămăligă fină și cremoasă
Pentru a obține o mămăligă fină, poți amesteca făina de porumb în timp ce se gătește. Dacă procedezi în acest fel, mămăliga va avea o textură fină, astfel că nu trebuie să torni mălaiul deodată în apa care fierbe, ci să faci acest lucru treptat, notează playtech.ro.
Pentru ca mămăliga să nu capete cocoloașe, poți adăuga treptat toate ingredientele necesare preparatului, inclusiv laptele. Se procedează la fel și dacă vrei să torni iaurt sau smântână.
În schimb, dacă vrei ca mămăliga să aibă o consistență mai groasă, poți fierbe compoziția mai mult timp. Pentru un plus de aromă, adaugă brânză rasă deasupra.