back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
joi, noiembrie 21, 2024

Când trebuie, de fapt, să faci baie pisicilor. De ce nu e bine să le speli des

Distribuiți

Cei care au acasă pisici știu că nu este deloc o plăcere pentru acestea să facă baie. De fapt, micile animăluțe nici nu ar trebui curățate prea des, spun specialiștii, ci doar în situații speciale.

Cât de des trebuie să le faci baie pisicilor, de fapt

Pisicile nu au nevoie să fie spălate de oameni și asta pentru că vorbim despre niște animale foarte curate, care știu să-și îngrijească singure blana, astfel că se descurcă fără ajutor.

De fapt, specialiștii sunt de părere că pisicile ar trebui îmbăiate cât de rar este posibil, dacă nu este vorba despre o situație specială în care este absolut necesar să fie curățate de stăpân.

De pildă, pisica se poate murdări sau poate intra în contact cu substanțe toxice care să-i pună în pericol sănătatea. De asemenea, este indicat să li se facă baie pisicilor numai cu produse destinate lor și nu cu șampoane pentru oameni.

La ce riscuri îți expui pisica atunci când ai faci baie

Conform Centrului Național pentru Îngrijirea Animalelor din California o pisică este expusă mai multor riscuri atunci când este îmbăiată. De aceea, trebuie să te gândești de două ori înainte de a o face.

Pentru că, în cazul pisicilor, o baie reprezintă un stres, nu o metodă de relaxare ca în cazul oamenilor. Animalele nu se simt în siguranță în apă și devin anxioase în timpul spălării.

Stresul acumulat poate avea efecte negative asupra sănătății pisicilor. Totodată, baia le întrerupe procesul natural de toaletare. Pisicile își curăță blana și pielea folosindu-se de limba aspră, procesul ajutând la distribuirea uleiului natural și menținerea sănătății blănii.

În cazul în care sunt spălate mai des decât este cazul, aceste uleiuri vor fi îndepărtate, ceea ce va duce la uscarea pielii și a mâncărimilor. Pe de altă parte, daca baia nu este făcută cum trebuie, există riscul de hipotermie.

Îmbăierea poate duce lă scăderea temperaturii corpului, în special dacă pisica se scutură sau se sperie în timpul procesului. De altfel, blana are de suferit din cauza frecării și a produselor chimice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole