ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Când și-a început, de fapt, Sorin Bontea cariera. Povestea concurentului Asia Express i-a impresionat pe fani

Sorin Botea este unul dintre cei mai îndrăgiți Chefi din România, iar numele său a fost pe buzele tuturor după participarea sa la ”Asia Express„

Avatar

Publicat

pe

Sorin Botea este unul dintre cei mai îndrăgiți Chefi din România, iar numele său a fost pe buzele tuturor după participarea sa la ”Asia Express„. Prin urmare, sunt mulți oameni care sunt curioși în privința juratului de la ”Chefi la cuțite” și care vor să afle cât mai multe lucruri despre el.

Când și-a început, de fapt, Sorin Bontea cariera. Povestea concurentului Asia Express i-a impresionat pe fani

Marea pasiune a lui Sorin Bontea este bucătăria. Acest lucru i-a fost insuflat de către mama sa, o bucătăreasă angajată la o grădiniță din București.

Sorin Bontea a pășit în lumea culinară pe când avea numai 16 ani. Fiind adolescent, celebrul Chef s-a angajat pe un post de ajutor de bucătar, acolo unde i-au trecut prin mâini îndatoririle de începător, curățând, printre altele, cartofi sau ceapă sau cărând alimente necesare pentru aprovizionare.

Primii săi bani obținuți au fost cheltuiți cu niște fete, dar numai după ce și-a rupt din salariu pentru a-și ajuta financiar familia. A continuat să se ocupe de bucătărie și în vremea armatei, atunci când a gătit, vreme de o săptămână, pentru 800 de soldați. Atunci și-a făcut stagiul militar.

A gătit pentru multe vedete internaționale

Când a împlinit vârsta de 18 ani, Sorin Bontea a început să viseze și la alte lucruri gastronomice, dar și la cât mai multe călătorii. Încă de tânăr își dorea să ajungă director de complex. Însă, momentul definitoriu a venit atunci când le-a gătit unor amici hamsie crocantă pe scobitoare. Prietenii săi au fost atât de mulțumiți încât Sorin Bontea a știut că aceasta este vocația sa.

„Cel mai greu a fost, în mod clar, perioada în care am gătit pe vasele de croazieră. Timp de opt luni lucram câte 10-12 ore pe zi, fără nicio zi liberă. Este foarte solicitant nu doar fizic, dar și psihic: viața ta se rezumă exclusiv la muncă, iar dorul de familie și de casă devine greu de dus”, afirma Sorin Bontea.

Advertisement

În timpul carierei sale impresionante, Chef Sorin Bontea le-a gătit mai multor vedeta internaționale, precum Madonna, Nicholas Cage sau Jean Claude Van Damme.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *