ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Când se bagă în casă ghivecele cu mușcate. Până la ce temperaturi rezistă afară

Avatar

Publicat

pe

Când se bagă în casă ghivecele cu mușcate. Până la ce temperaturi rezistă afară. Specialiștii au răspuns la această întrebare pe care trebuie să o știe toate femeile care iubesc plantele colorate și plăcut mirositoare.

În ce perioadă din an se aduc în casă ghivecele cu mușcate. Care este temperatura minimă pe care o suportă floarea în aer liber

FANATIK îți dezvăluie în cele ce urmează în ce perioadă din an se aduc în casă ghivecele cu mușcate. Floarea, cunoscută de oamenii de știință drept Pelargonium, are aproximativ 200 de specii și înflorește din primăvară până în toamnă.

Această plantă colorată rezistă afară până toamna târziu, dar e foarte important să nu se depășească o anumită temperatură exterioară. Ele pot sta în aer liber până când maxima atinge 7-8 grade Celsius, conform pepinierasibiu.ro.

De asemenea, alți specialiști sunt de părere că temperatura minimă pe care o suportă floarea atunci când se află pe pervazul de la fereastră nu trebuie să fie mai mică de 5 grade Celsius. Sub această minimă apare riscul de îngheț.

Mușcatele încep să se usuce dacă sunt lăsate afară la o temperatură mică. Cu fiecare zi de expunere la frig apare și riscul de îmbolnăvire, de aceea e indicat să fie aduse în casă, în locuri cu multă lumină și căldură.

Mușcatele, îngrijire specială din partea oamenilor

Mușcatele au nevoie de o îngrijire specială din partea oamenilor care adoră florile. Ei trebuie să acorde o mare atenție culorii și mărimii atunci când merg la florărie și vor să achiziționeze un ghiveci cu această plantă.

Advertisement

Frunzele sănătoase sunt cele care nu prezintă niciun fel de decolorare deasupra sau dedesubtul lor. De asemenea, tulpinile trebuie să fie rezistente, nicidecum slabe sau moi, care să se rupă imediat, la simpla atingere.

E foarte important să se evite plantele care au semne evidente de dăunători. Mușcatele preferă pământul cu un pH de 6-6,2, cel mai bun fiind pământul fertil de grădină care are calități potrivite pentru această floare.

Totodată, pentru flori bogate și frumoase femeile trebuie să așeze ghivecele într-un loc luminos, unde sunt expuse la lumina naturală timp de 4-6 ore în fiecare zi. În zilele caniculare plantele nu trebuie să stea direct la soare.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *