ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Camelia Potec sare în ajutorul persoanelor cu dizabilități: „Înotul este recomandat pentru recuperarea lor”

După ce, anul trecut, Camelia Potec s-a zbătut să introducă orele de înot ca obligativitate în școlile din România, acum are un nou țel,

Avatar

Publicat

pe

După ce, anul trecut, Camelia Potec s-a zbătut să introducă orele de înot ca obligativitate în școlile din România, acum are un nou țel, acela de a construi rampe speciale pentru ca persoanele cu dizabilități să poată avea acces la bazine.

De când a devenit președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec a încercat să facă tot posibilul pentru a promova înotul. Astfel, după ce s-a dat peste cap pentru a introduce orele de înot în școlile din România, ducând și în momentul de față o întreagă luptă cu birocrația, acum, fosta campioană și-a propus un țel și mai înalt:

„Vreau să încerc să ajut persoanele cu dizabilități. Eu susțin încă de mulți ani partea aceasta sportivă și am tot stat și m-am gândit că nu există modalități prin care ei să aibă acces la diferite săli de sport, iar în cazul acesta, la bazine, în nici un caz”, ne-a povestit Camelia Potec, cu puțin înainte de a urca pe scena de la Atipic Beauty Gala, unde a defilat alături de o tânără imobilizată într-un scaun cu rotile.

Speră să primească ajutor și de la colegii din breaslă


Camelia Potec face apel către colegii ei, sportivi de performanță, ca împreună să le poată oferi celor mai puțin norocoși condiții favorabile pentru a putea avea parte de activități sportive.
„Cred că atât eu, cât și oamenii din sport putem să facem demersuri din acest punct de vedere. Mă alătur atunci când mi se cere să particip la diverse proiecte, însă trebuie să recunosc că domeniul la care mă pricep cel mai bine este domeniul sportului. Persoanele cu dizabilități au nevoie de noi, sportivii, pentru că și ei au dreptul să facă mișcare, să facă sport și înotul este unul dintre sporturile care este recomandat în străinătate obligatoriu în recuperarea lor”, ne-a mai declarat Camelia Potec.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *