ZiarulRing

16-sept.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Calendar: Când nu se fac nunți în 2024. Zile de post și sărbători importante

Avatar

Publicat

pe

Calendar: Când nu se fac nunți în 2024. Zile de post și sărbători importante. Îndrăgostiții trebuie să fie foarte atenți atunci când aleg data în care își unesc destinul în fața lui Dumnezeu, alături de familie și prieteni.

Calendar ortodox pentru 2024. Când nu au loc nunți și botezuri anul viitor. Când e post și ce praznuri au credincioșii

Calendar ortodox pentru 2024. Când nu au loc nunți și botezuri anul viitor. Când e post și ce praznuri au credincioșii. Ei bine, preoții ne spun că sunt foarte multe ocazii în care putem sărbători acest eveniment important.

Pe de altă parte, ceremoniile religioase și botezurile nu trebuie să aibă loc niciodată în marile posturi de peste an și nici în zilele de post, indiferent că este vorba de miercuri sau vineri. Astfel de evenimente nu se realizează în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Conform doxologia.ro, cuplurile nu au voie niciodată să se cunune în ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti. Concret, acestea sunt 1-2 februarie, 12-13 iunie, 22-24 iunie, 15 august și 13-14 septembrie 2024.

De asemenea, nunțile nu trebuie să aibă loc de luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Sfântului Apostol Toma, adică în intervalul 11 martie-12 mai 2024 și în Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie – 14 august).

Totodată, ceremoniile religioase trebuie evitate și în Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie, precum și în perioada de la Crăciun până la Bobotează, din 25 decembrie 2023 până pe 6 ianuarie 2024.

Advertisement

Ce spun preoții despre nunțile din post

Preoții au discutat în repetate rânduri despre motivele pentru care cuplurile trebuie să evite anumite perioade din an. Aceștia susțin că nunțile făcute în post au nevoie de derogare specială, adică se fac numai în condiții ieșite din comun.

„Biserica interzice săvârşirea cununiilor în perioadele şi zilele de post, pentru că bucuria, petrecerile şi ospeţele care au loc cu această ocazie nu se potrivesc cu atmosfera de pocăinţă, înfrânare şi sobrietate pe care ne-o cere postul.

A face nunţi în aceste zile înseamnă a sfida sau a batjocori rânduielile bisericeşti aşezate în vederea desăvârşirii noastre morale”, scrie părintele Nicolae D. Necula, în volumul Tradiţie şi înnoire în slujirea liturgică, notează Adevărul.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *