Călătoria pe care trebuie să o faci neapărat în decembrie. Drumul e spectaculos și o să vrei să te întorci mereu. Locul începe să fie o destinație turistică tot mai căutată de oameni în ultima vreme, din toate colțurile țării.
Vacanța pe care nu trebuie să o ratezi în luna decembrie. Traseul este impresionant și cu siguranță vei reveni și altă dată
Vacanța pe care nu trebuie să o ratezi în luna decembrie. Traseul este impresionant și cu siguranță vei reveni și altă dată pentru peisajul impresionant, indiferent de sezon, dar și pentru atracții din zona respectivă.
Concret, este un loc care nu trebuie să lipsească de pe lista de „must see” (trebuie văzut). Valea Vaserului este o regiune recunoscută pentru plimbarea inedită cu mocănița care le oferă turiștilor o călătorie de neuitat.
Aici se află ultima cale ferată forestieră cu ecartament îngust și care funcționează cu locomotive cu abur. Acestea sunt alimentate cu lemne și cărbuni, motiv pentru care călătorii rămân cu o amintire puternică pentru că mocănița este exploatată și în scop turistic.
Ce traseu are mocănița de la Valea Vaserului
Mocănița de pa Valea Vaserului este clasată drept monument istoric, ceea ce aduce încă un plus locului. Traseul pleacă din Vișeu de Sus spre pădure, are o lungime de 21,6 kilometri, și se oprește la stația Paltin.
Turiștii sunt plimbați și pe o porțiune de circa 8 kilometri de drum neasfaltat, care este presărat cu case spre Stația Novaț, apoi locomotiva cu abur îi duce pe turiști de-a lungul râului Vaser. Zona are numeroase regiuni înguste ale defileului.
Mai apoi, oamenii se pot bucura de o pauză scurtă pentru că locomotiva se oprește pentru a alimenta cu apă. Mocănița trece de Stația Cozia și ajunge la finalul traseului turistic, unde există o zonă dedicată persoanelor care vor să savureze un picnic în mijlocul naturii.
De asemenea, oamenii se pot bucura de servicii cu servire rapidă, bunătăți tradiționale românești numerându-se printre preparatele care trebuie neapărat încercate. Mocănița de pe Valea Vaserului este o experiență în adevăratul sens al cuvântului.
În altă ordine de idei, Valea Vaserului este promovată de autorități și prin prisma turismului cinegetic. Potrivit primariaviseudesus.ro, în sezonul de vânătoare se pot vâna cerbi, mistreți, urși sau cocoși de munte.
Printre obiectivele de pe Valea Vaserului se mai află Piatra Şoimului și galeriile din cel de-al doilea Război Mondial. Tunelele săpate în stâncile Munţilor Maramureşului, situate între cantonul Baradău şi staţia Botizu, nu trebuie trecute cu vederea.