ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Botezatu, DECLARAȚIE-BOMBĂ despre „CONCEDIEREA” ex-ministrului propus la Sănătate: Ipocrizia asta vine din răutate şi …

Câteva ore a rezistat Andrei Baciu cu titulatura de ministru propus pentru portofoliul Sănătăţii.

Avatar

Publicat

pe

Câteva ore a rezistat Andrei Baciu cu titulatura de ministru propus pentru portofoliul Sănătăţii. Cum presa i-a luat la puricat pe oamenii desemnaţi pentru Cabinetul lui Dacian Cioloş, netul s-a umplut de fotografii cu Baciu în chiloţi din vremea când era manechin. El a picat, dar noua echipă care va veni la Palatul Victoria mai are câteva nume controvesate.

A fost exclus Andrei Baciu din ecuaţia guvernării din cauza pozelor din perioada când era fotomodel sau pentru că CV-ul său nu se pupa  cu o funcţie atât de importantă? Dacă e din cauza experienţei, atunci nu înţelegem de ce a fost propus de la început, asta dacă nu-i fusese băgat pe gât lui Cioloş pe filieră liberală. Andrei Baciu este preşedintele Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor.

El a absolvit în 2011 Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, a fost rezident la secţia de Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Fundeni, din ianuarie până în martie 2012, iar din aprilie 2012 până în mai 2014 a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franţa. A absolvit şi un curs scurt de management.

Cu rezidenţiatul neterminat şi fără experienţă în funcţii de conducere, tânărul medic nu pare a fi în măsură să conducă un minister. Nu încă. Astăzi, după anunţarea retragerii acestuia, România a uitat de Colectiv, de Franţa şi tot Facebook-ul s-a umplut cu păreri pro şi contra.

”În urma controverselor apărute în spaţiul public, primul-ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniştri.”, Surse Mediafax Tăriceanu, Oprişan etc. „ring” a vorbit cu designerul Cătălin Botezatu despre această situaţie, care a fost tranşant: „Sunt convins că noul premier ştie de ce l-a propus pe Andrei Baciu să fie ministrul sănătăţii şi că nu a primit un simplu telefon. Şi-a terminat Andrei studiile? Da! E un băiat deştept? Da! Putea fi un ministru bun? Da! Dacă era vreun incapabil în acest post, cum au demonstrat deja mulţi imbecili şi vor mai demonstra probabil, eram de acord să-l schimbe, dar aşa… Atâta ipocrizie ca în România n-am văzut nicăieri în lumea asta. De-a lungul timpului, au fost în posturi la conducerea ţării tot felul de specimene, de la analfabeţi la oameni cu morala la pământ. În cazul de faţă, pentru a se întreţine, un om a avut un job onorabil – pentru că a fi manechin e onorabil şi poţi ajunge să câştigi şi milioane de euro. Acest job implică să pozezi inclusiv nud, e vorba de un nud artistic şi nu are nicio legătură cu faptul că modelul poate ajunge prim-ministru sau preşedintele unei ţări. Mă scuzaţi, dar ce are sula cu prefectura?! Dacă, la noi, modellingul e considerat un job vulgar, înseamnă că incultura a ajuns la cote maxime în România. Şi să nu uităm câţi dintre politicienii de azi au fost manechini la origine: fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, Marian Oprişan, de la Focşani, şi lista continuă. Ei au practicat în trecut această meserie şi nu s-a mai făcut atâta tam-tam. Dacă suntem atât de înguşti la minte şi evaluăm oamenii după jobul pe care l-au avut în tinereţe, înseamnă că suntem un popor de imbecili şi că ne merităm soarta. Ipocrizia asta vine, de fapt, din răutate şi din invidie. Sunt acei indivizi urâţi şi la propriu, şi la figurat care nu suportă ca vreun om frumos şi la propriu, şi la figurat să vină printre ei. Sunt acele complexe când vine un om tânăr, frumos, deştept şi aşa mai departe şi zici «Aaa, nu!»… Sunt frustrările unora care vor să stea neapărat pe un fotoliu. De ce să nu avem un guvern frumos şi la propriu, şi la figurat? Cine e în stradă şi ţipă? Tineretul, nu cei care stau în fotolii. Strada, care e reprezentată de tineret, trebuie să fie prezentă şi în posturile astea, nu să ne folosim de stradă şi de tineret doar când trebuie să mişcăm ceva la cel mai înalt nivel. Când vine vorba să promovezi tineri în posturi de conducere, arăţi astfel că, de fapt, nu vrei tineri.”

„E tânăr şi are ce arăta”

Advertisement

Şi fosta sa iubită DJ Wanda îi ia apărarea: ”Este un manechin cu o carieră internaţională. Este absolut normal să existe fotografii în lenjerie intimă făcute pentru acele campanii. E tânăr şi are ce arăta. Asta nu înseamnă că îl face mai puţin profesionist în cariera medicală. Omul ăsta are la activ o mulţime de operaţii pe cord deschis. Nu i s-a dat nici măcar o şansă să arate ce poate face în fruntea ministerului. Până la urmă, ceilalţi miniştri nu stau la plajă tot în slip?”, a declarat DJ Wanda pentru agentiadepresă mondena.ro.

Cine sunt controversaţii care au rămas

Ieri au avut loc audierile miniştrilor desemnaţi în comisiile de specialitate din parlament. Pe acolo s-a perindat şi Marius Raul Bostan, propus ministru pentru societatea informaţională în Guvernul Cioloş, care deţine site-ul inliniedreapta.org, despre care el spune că ar fi „antitotalitar, împotriva comunismului şi fascismului”.

Numai că aproximativ 20 de ONG-uri au cerut deja reanalizarea propunerii lui Bostan tocmai din cauza site-ului în cauză despre care spun că „promovează un discurs al urii profund discriminatoriu”.

Deja a apărut şi o petiţie pentru înlăturarea lui Bostan, din care cităm: „Site-ul inliniedreapta.net a promovat fapte neverificate şi discurs instigator la ură, a reprodus teorii islamofobe şi rasiste (…)”.

Nici propunerea pentru Justiţie, Cristina Guseth, preşedinta Freedom House, nu a scăpat: i s-a imputat faptul că ar fi primul ministru al justiţiei fără studii juridice şi că ar fi omul Monicăi Macovei.

„Nu are niciun fel de studii în domeniul dreptului şi nici experienţă în sistemul judiciar”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *