ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Boala de care Dragoș Bucur suferă în secret, de 19 ani. A vorbit despre ea

Dragoș Bucur suferă de 19 ani de diabet. Boala l-a disciplina, afirmă actorul

Avatar

Publicat

pe

Actorul Dragoș Bucur a declarat că suferă de diabet de 19 ani. Acesta face haz de necaz pe seama diagnosticului pus de medici și spune că nu este o boată atât de gravă, care să te îngenuncheze de-a dreptul, ci doar una care te face să renunți la multe alimente care, deși plăcute, nu-ți fac bine. „Trebuie să găsești un echilibru”, a concis el.


Dragoș Bucur suferă de 19 ani de diabet. Boala l-a disciplina, afirmă actorul


Faimosul actor, prezentator al emisiunii ”Visuri la cheie”, de la Pro TV, Dragoș Bucur, suferă de 19 ani de diabet. Ca urmare, acesta a decis în 2014 să devină vegetarian. „De câteva luni am renunţat la carne şi asta pare că mă ajută foarte mult, inclusiv în diabet. Dimineaţa îmi fac două pahare cu smoothie, în care pun banane, afine şi avocado, mănânc mult mai multe salate ca înainte şi încerc să iau cina mai devreme. În rest, sunt un maestru al omletei”, declara el atunci.


În urmă cu ceva timp, vedeta a venit cu noi amănunte în această privință, afirmând că: „Nu e o boală care să te îngenuncheze. Nu știu cum să spun, dar sunt 2 categorii de oameni care aud asta, diabeticii și non-diabeticii. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de auto-educare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat. Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea”.

Echilibrul e cheia


Actorul a recunoscut că boala l-a disciplinat și nu regretă diagnosticul pus. El este de părere că viața lui a căpătat o altă formă de când a aflat că suferă de diabet și că a avut foarte multe lucruri de câștigat din această pricină.


„Pentru non diabetici e chestia asta, mamă, când auzi de diabet e așa ceva … știi din filme, ai mai auzit pe la televizor, o chestie, așa, foarte ciudată. Nu e așa! Pur și simplu e o afecțiune care îți mai reglează cantitatea de zahăr din sânge. Trebuie să găsești un echilibru între cât mănânci și câtă insulină îți faci. Și asta te duce la matematică, la nutriție, la echilibru, la cunoașterea felului în care corpul tău reacționează în diverse situații. Ce să zic? Repet, pe mine m-a ajutat”

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *